Ingezonden persbericht

OGh organiseert themabijeenkomst J2EE versus .NET

UTRECHT, 20030303 --
Op 26 maart organiseert de Oracle Gebruikersclub Holland (OGh) weer een van de maandelijkse themabijeenkomsten. Op het programma staat de vergelijking tussen het 'Microsoft .NET platform' en het 'J2EE platform'.

Is J2EE nu schaalbaarder dan .NET, of niet? Is .NET echt sneller dan J2EE? En hoe zit dat met beveiliging? Voor- en tegenstanders van beide platformen zijn al een tijdje verwikkeld in een felle discussie, waarin TPC-C benchmarks en database-intensieve transacties de boventoon voeren. Het is buitengewoon lastig om in deze discussie onbevooroordeelde informatie te vinden over deze twee applicatiestandaarden, die niet de hype van een leverancier volgen. Tegelijkertijd bepalen J2EE en .Net in hoge mate de architectuur van toekomstige informatiesystemen. Hoog tijd dus voor een onafhankelijke vergelijking.

Op 26 maart staat de vergelijking tussen het 'Microsoft .NET platform' en het 'J2EE platform' centraal tijdens de derde OGh-themabijeenkomst van 2003. Gert Jan Timmerman van Info Support vertelt u tijdens deze bijeenkomst alles over de achterliggende 'designfilosofie' van beide platformen, de technische verschillen en overeenkomsten en de architectuur van beide omgevingen. Hiervoor gebruikt hij zijn eigen praktijkervaring aangevuld met de laatste inzichten van analisten als Gartner. Natuurlijk krijgt u de kans vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Wilt u uw eigen mening vormen over J2EE versus .NET? Kom dan naar de OGh-themabijeenkomst op 26 maart 2003. Zoals altijd vindt ook deze OGh-themabijeenkomst plaats bij Oracle in De Meern. U bent van harte welkom vanaf 18:30 uur. Schrijf u nu in via www.oracle-usergroup.nl. Leden zijn van harte welkom. Nog geen lid? Meld u dan aan als lid via www.oracle-usergroup.nl.