Wereld Natuur Fonds Nederland

Persuitnodiging van het Wereld Natuur Fonds, 12 maart 2003

WERELD NATUUR FONDS EN FSC NEDERLAND OVERHANDIGEN FSC-HAMERS AAN BURGEMEESTERS

Op 26 maart 2003 gebeurt er iets unieks in Nederland: om 14.00 uur ontvangen alle 489 burgemeesters (behalve de gemeenten Boarnsterhiem en Laarbeek) van Nederland een voorzittershamer van FSC-hout van delegaties van het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland. De overhandigingen zullen op de gemeentehuizen in het land plaatsvinden. Het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland bieden de hamers aan in de hoop dat de bestuurscolleges daarmee goede besluiten nemen voor een duurzame toekomst voor de burgers en de volgende generaties in hun gemeenten. De oproep van beide partijen aan de gemeenten is: 'Spaar het woud, kies FSC-hout' en stel FSC als norm voor houtgebruik in uw gemeentelijke projecten.' De overhandiging van de hamers vormt de start van een grote campagne welke als doel heeft het FSC-keurmerk bekend te maken in Nederland.

U bent van harte uitgenodigd op Kroondomein Het Loo in Apeldoorn(*). Vanuit Apeldoorn kunt u, samen met de bedrijven die deelnemen aan de campagne en andere genodigden, het overhandigen van de hamers in het land op de voet volgen (o.a. door telefonische live verbindingen en grote kaart van Nederland met lampjes). Bovendien ontvangt de burgemeester van Apeldoorn, de heer mr. G.J. de Graaf tijdens dit centrale evenement de FSC-houten hamer van de bestuursvoorzitter van het Wereld Natuur Fonds, de heer dr. G.J. Wijers en de bestuursvoorzitter van FSC Nederland, de heer J.M. Kuijper. Ook zijn diverse andere woordvoerders van het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland in Apeldoorn aanwezig.

(*)Voor deze locatie is gekozen omdat Kroondomein Het Loo het eerste grote bosgebied is in Nederland dat in aanmerking kwam voor het FSC-keurmerk. Het Wereld Natuur Fonds vindt het een eer dat het centrale evenement op Het Loo kan plaatsvinden.

Programma op Paleis Het Loo

13.00 - 13.30 uur Ontvangst met koffie en thee in de Koningin Wilhelminazaal van Paleis Het Loo

13.30 - 13.45 uur Ontvangst in de balzaal van Paleis Het Loo en eerste contact per telefoon met een aantal delegatieleiders in het land.

13.45 - 14.05 uur Presentatie door Dr. Ir. J. H. Kuper, opperhoutvester van H.M. de Koningin. De heer Kuper licht het 'natuurvolgend bosbeheer' toe dat op Kroondomein Het Loo is ontwikkeld.

14.05 - 14.15 uur Opnieuw telefonisch contact met aantal delegatieleiders in het land.

14.15 - 14.25 uur Overhandiging van FSC-houten hamer aan burgemeester De Graaf van Apeldoorn door de heer dr. G.J. Wijers en de heer J.M. Kuijper vergezeld door een aantal kinderen in boompakken (beeldmoment 1). Het laatste lampje op de kaart van Nederland gaat branden (beeldmoment 2).

14.25 - 16.00 uur Informele borrel in de Koningin Wilhelminazaal van Paleis Het Loo. Mogelijkheid om de woordvoerders van de diverse partijen te interviewen.

Persexcursie
U kunt 's ochtends deelnemen aan een persexcursie door Kroondomein Het Loo. Het Wereld Natuur Fonds heeft Kroondomein Het Loo uitgekozen als locatie voor het centrale evenement vanwege het 'natuurvolgend bosbeheer' dat daar is ontwikkeld. Deze wijze van bosbeheer heeft er toe geleid dat Kroondomein Het Loo het eerste grote bosgebied in Nederland is dat in aanmerking kwam voor het FSC-keurmerk. De heer Kuper, opperhoutvester van H.M. de Koningin, leidt zelf de excursie.

Tijdens de persexcursie zijn er ook vertegenwoordigers van het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland aanwezig. Zij kunnen u over de achtergronden van het FSC-keurmerk vertellen en wat de rol van deze partijen in het kader van FSC is. U bent hiervoor ook van harte uitgenodigd!

Programma van excursie
11.00 -11.15 uur Ontvangst in Emma's Oord (route volgt na inschrijving) 11.15 - 12.15 uur Start excursie door Kroondomein Het Loo o.l.v. de heer Kuper 12.15 - 13.00 uur Lunch in Emma's Oord, mogelijkheid voor stellen van vragen 13.00 uur Deelnemers excursie verplaatsen zich naar Paleis Het Loo voor centrale evenement

Wilt u door middel van bijgaande antwoordfax aangeven of u op 26 maart 2003 bij de persexcursie en/ of het centrale evenement zult zijn? U kunt ook een e-mail sturen aan twoudenberg@wwf.nl en envisser@wwf.nl


---
Meer informatie:
Tianne van Woudenberg, persvoorlichter Wereld Natuur Fonds, tel 06 - 248 13 871, e-mail: twoudenberg@wwf.nl
Van 13 t/m 20 maart kunt u met vragen terecht bij Esther Visser, tel. 030 - 6937313. e-mail: envisser@wwf.nl. Tianne van Woudenberg is dan niet bereikbaar.

Informatie op internet
Op www.wnf.nl/perstoolkit treft u achtergrondinformatie over bossen, bosvernietiging en het FSC- keurmerk. Ook treft u informatie over beschikbaar fotomateriaal en bewegende beelden etc. Deze zijn aan te vragen bij de unit persvoorlichting van het Wereld Natuur Fonds.

Overige campagneactiviteiten (gedurende de periode 26 maart t/m 30 april 2003)
- Zichtbaarheid van het FSC-keurmerk in de winkels en in de communicatiemiddelen van de 30 deelnemende bedrijven (meer dan 1000 filialen).
- Internet: www.wnf.nl: Tijdens de campagneperiode, van 26 maart tot en met 30 april 2003, kan de consument meedoen aan de het FSC Prijzenfestival. Tijdens de FSC-campagne zijn er op de website van het Wereld Natuur Fonds elke dag prijzen te winnen: houtproducten met het FSC-keurmerk, waaronder prachtige stoelen, banken en fraaie tuinattributen. De prijzen worden aangeboden door de bedrijven die deelnemen aan de FSC-campagne.
- TV: participatie in RTL4-Eigen Huis en Tuin, AVRO-Alle dieren tellen mee en WNF-Ranger Report.
- Regionale activiteiten georganiseerd door regioteams van het Wereld Natuur Fonds en regionale deelnemende bedrijven.
- Uitreiking FSC Award op 15 april 2003. Het verkooppunt met de hoogste, beste, kwalitatief hoogste, creatiefste zichtbaarheid van het FSC-keurmerk op de winkelvloer tijdens de campagne ontvangt de FSC Award 2003.
- Radio- en tv-spots.

- Etc.


---

Antwoordfax
T.a.v. de unit persvoorlichting, Tianne van Woudenberg Fax: 030 - 691 20 64

Naam: .................................Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å……..

Medium: ..............................Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â….

Adres: .................................Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â….

Postcode en plaats: ...........................Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â….

Telefoonnummer: ..............................Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…...

Mobiel nummer: ...........................Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â….

Emailadres:.................................Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…...

Centraal evenement

Ja, ik ben op 26 maart 2003 aanwezig bij het centrale evenement op Paleis Het Loo in Apeldoorn

Nee, ik ben niet aanwezig bij het centrale evenement op Paleis Het Loo maar ontvang wel graag de persinformatie.

Persexcursie

Ja, ik ben (ook) aanwezig bij de persexcursie door Kroondomein Het Loo onder leiding van de heer Kuper.

Nee, ik ben niet aanwezig bij de persexcursie door Kroondomein Het Loo o.l.v. de heer Kuper.

Eventuele opmerkingen
.........................................................................................................Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…
-
Wereld Natuur Fonds
unit persvoorlichting
Boulevard 12
3707 BM Zeist