Gemeente Waalwijk

Tijdelijke verkeersmaatregelen in het centrum van Waalwijk

De jaarlijkse voorjaarskermis zit er weer aan te komen. Woensdag 26 t/m zondag 30 maart aanstaande kan jong en oud weer volop genieten van de welbekende kermisattracties op het Unnaplein. Om dit feest in goede banen te leiden vragen wij vriendelijk met onderstaande maatregelen rekening te houden.

Parkeerverbod

In verband met de kermis wordt er van maandag 24 maart t/m maandag 31 maart een parkeerverbod op het Unnaplein ingesteld. Tijdens deze periode geldt er een wegsleepregeling.

Verzetten locatie weekmarkt, de marktverkooptijden blijven onveranderd.

De wekelijkse markt zal op woensdag 26 maart naar de Wilhelminastraat en een gedeelte van de Bernhardstraat worden verplaatst. Hierdoor geldt in de Wilhelminastraat een parkeerverbod en een algehele afsluiting voor al het verkeer van 06.00 uur tot 19.00 uur tussen de Irenestraat en de noordelijke rijbaan van het St.Jansplein. Het VVV en het A.N.W.B. kantoor blijven evenals Cultureel Centrum de Leest gewoon bereikbaar via de Victoriestraat.

Opheffing eenrichtingsverkeer en stopverbod

Op woensdag 26 maart geldt er ook, tussen 06.00 uur en 19.00 uur, een opheffing van het eenrichtingsverkeer en een stopverbod voor een gedeelte van de noordelijke rijbaan van het St. Jansplein, de rijbaan aan de oostzijde van de kerk en het weggedeelte richting het parkeerterrein achter de bibliotheek. Hierdoor blijven de bibliotheek, de woningen boven de bibliotheek, de kerk en de begraafplaats bereikbaar. Voor wat betreft de Bernhardstraat blijven de daar gevestigde bedrijven en woningen (06.00-19.00 uur) bereikbaar via de Stationstraat. In deze straat zijn tijdelijk de markeringpalen verwijderd.
Deze verkeersmaatregelen zijn van tijdelijke aard en worden na de weekmarkt zo snel mogelijk weer opgeheven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de marktmeester: Wim van der Meer tel. 06-24919553