Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-03-2003 3e Persbericht van 26 maart 2003

Eindhoven: Aanpak drugsdealers in binnenstad
Woensdagmiddag hebben rechercheurs van de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit en politieagenten van de Eindhovense binnenstad controles uitgevoerd op drugdealers en zwervers die zich in de Eindhovense binnenstad ophielden. Een 48-jarige Eindhovenaar werd daarbij in de Kerkstraat op heterdaad gepakt tijdens een drugsdeal. De agenten namen 10 bolletjes cocaïne en ruim 500 euro bij hem in beslag. De man is ingesloten. Ook de koper van de drugs, een 19-jarige Eindhovenaar werd aangehouden en ingesloten. Een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd door de politie in de Jan van Lieshoutstraat aangehouden, omdat hij verdacht werd van een eerdere drugsdeal. De man bleek bovendien nog 153 dagen hechtenis te goed te hebben. De verdachte is ingesloten. Een 39-jarige Eindhovenaar werd aangehouden nadat hij een man drugs had verkocht. Hij bleek bij zijn arrestatie nog een halve gram cocaïne in zijn bezit te hebben. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Woensdagmorgen tussen 7.30 en 9.45 uur heeft de politie op de Karel de Grotelaan een verkeerscontrole gehouden waarbij speciaal gelet werd op bromfietsers. Vijftien bromfietsers zijn op de bon gezet. De politie schreef bekeuringen voor het opvoeren van brommers ( 9x), geen helm dragen (2x), geen gele platen (1x) geen bromfietscertificaat (1x) en het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat (2x)

Eindhoven: Meisje beroofd
Woensdagmiddag rond 15.30 uur is op de Locatellistraat een 15-jarige Eindhovens meisje van haar gsm beroofd . Drie nog onbekende jongens duwden het meisje van haar fiets. Toen de gsm op de grond viel kreeg het meisje een klap en een schop tegen haar lichaam. De drie zagen toen kans de telefoon te stelen en gingen er vandoor.

Helmond: Snelheidscontroles
Woensdag tussen 10.45 en 13.30 uur is op de Rijpelbergseweg een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 953 voertuigen. Daarvan reden er 45 te snel. Hoogste snelheid 75 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Woensdagmiddag tussen 14.45 en 16.00 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Lage Dijk . Daar controleerde de politie 1018 voertuigen. Vijftig bestuurders zijn bekeurd. De snelste reed 78 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Helmond: Man mishandelt vrouw
Woensdagmiddag rond 17.10 uur is in de Pastoor van Leeuwenstraat in Helmond een 41-jarige inwoner van die stad aangehouden. De man had zijn vrouw mishandeld nadat hij tegen haar wil cocaïne had gebruikt. De vrouw liep met haar kinderwagen met daarin een 3 maanden oude baby weg om aan de man te ontkomen. De man achtervolgende haar en bleef haar onderweg mishandelen. De vrouw wist de politie te waarschuwen die de man aanhield. Hij is ingesloten. De vrouw had door de mishandelingen verschillende kneuzingen opgelopen.

Budel: Verkeerscontrole
Woensdag tussen 16.00 en 17.00 uur zijn tijdens een verkeerscontrole op de Meemortel in Budel zeven automobilisten bekeurd omdat ze geen autogordel droegen.

Maarheeze: Verkeerscontrole
Woensdag tussen 16.00 en 17.30 uur zijn bij een verkeerscontrole op de Stationsstraat vijf bromfietsers bekeurd. De politie bekeurde voor: geen helm dragen (2x), geen oranje plaat op een snorfiets (1x), een bestuurder jonger dan 16 jaren (1 x) en een bromfiets was opgevoerd.

Best: Verkeerscontroles
De politie heeft woensdag op drie plaatsen in Best verkeerscontroles gehouden. Op de Oirschotseweg werd tussen 9.00 en 10.00 uur gecontroleerd. Twee automobilisten gingen op de bon, omdat ze te hard reden. Ter plaatse is 50km/u toegestaan. Op de Molenheideweg werd tussen 11.45 en 13.00 uur gecontroleerd. Vijf automobilisten gingen op de bon, vanwege te hard rijden. Ter plaatse is 60 km/u toegestaan. Op de Sonseweg werd tussen 14.45 en 16.00 uur gecontroleerd. Daar werden zes automobilisten bekeurd, omdat ze te snel reden. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan. Er werden nog zeven automobilisten bekeurd, omdat ze geen autogordel droegen en een bestuurder kreeg een bon, omdat hij geen rijbewijs kon overleggen.

Heeze: Diefstal auto
Woensdag overdag is op de Laarstukken in Heeze een rode Opel Kadett met het kenteken YG-01-JP gestolen.

Reusel: Onder invloed
Woensdagavond rond 20.00 uur is op de Turnhoutseweg in Reusel een 36-jarige man uit Hapert aangehouden. Toen hij met zijn auto door de politie gecontroleerd werd, bleek dat hij gedronken had. De man blies op het politiebureau ruim 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.