Gemeente Dinkelland

Tekst voorlichtingspagina GEMEENTE DINKELLAND Datum plaatsing: 27 maart 2003

ALGEMENE INFORMATIE

INFORMATIEAVOND "RECONSTRUCTIE CENTRUM ROSSUM"

Het gemeentebestuur is voornemens om het centrum van Rossum opnieuw in te richten. In een eerdere fase was alleen voorzien in het vervangen van de riolering in de Thijstraat en de Weeldbaan. In deze plannen was tegelijk de aanpassing van een gedeelte van de Thijstraat tot een zogenaamd 30 km gebied meegenomen.

Nadien is , door een samenwerkingsverband van in goede samenwerking tussen de Dorpsraad Rossum-Volthe-Lemselo, de Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen, het Oversticht en Landschap Overijssel het rapport "Rossum, kern met kwaliteit" tot stand gekomen. In dit rapport wordt onder andere een aantal aanbevelingen en ideeën aangedragen om het huidige Thijplein opnieuw in te richten.

Op verzoek van de Dorpsraad heeft het gemeentebestuur besloten, op basis van deze aanbevelingen en ideeën, de herinrichting van het Thijplein en de rioolvervanging onder te brengen in één project. Om het karakter van het 30 km gebied te benadrukken is bij de uitwerking van de plannen rekening gehouden met de vervanging van asfaltverharding door een klinkerverharding. Het Thijplein wordt zodanig ingericht dat een sfeervolle verblijfs- en ontmoetingsplek ontstaat met voldoende obstakelvrije ruimte voor de jaarlijkse kermis en taptoe.
Om in dit project opgenomen herinrichtingsplannen voor het Thijplein en de Thijstraat mogelijk te maken is een financiële bijdrage van de Europese Unie gevraagd.
Thans is het zover dat de plannen gereed zijn en uitgevoerd kunnen worden.

Bij een ingrijpende reconstructie is het vaak niet mogelijk alle bestaande elementen te handhaven. Zo ook hier. Helaas kunnen door de rioleringswerkzaamheden de bestaande bomen in de Thijstraat niet gehandhaafd blijven. Voor het verwijderen van deze bomen is daarom een kapvergunning verleend. Er zal, zoals eerder is gepubliceerd, herplant plaatsvinden. Het ligt in de bedoeling om vóór 1 april aanstaande de bomen te verwijderen.
Alvorens tot verdere uitvoering van de plannen over te gaan worden de bewoners van Rossum in de gelegenheid gesteld om van deze plannen kennis te nemen. in te zien.

Op woensdag 2 april aanstaande wordt in liggen bij café Ossenvoort-Bijen te Rossum om 19.30 uur een informatie-avond over de reconstructie gehouden. De de ontwerp-tekeningen van de herinrichting kunnen dan worden ingezien ter inzage. Tijdens deze informatieavond wordt nadere uitleg gegeven van de voorgenomen plannen.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom deze informatie-avond bij te wonen.

INGRIJPENDE VERANDERINGEN IN DORP DENEKAMP

Zoals u wellicht weet worden er momenteel plannen gemaakt voor een aantal ingrijpende veranderingen in het dorp Denekamp. In het kader van de op te stellen structuurvisie zijn reeds informatieavonden gehouden. Na de laatste terugkomavond in september jl. is het lang stil gebleven. Wij beseffen dat wij daarin verandering moeten brengen. Wij hebben tenslotte niet stil gezeten.

De westelijke wijkontsluitingsweg is binnenkort gereed en zal naar verwachting eind april/begin mei voor het verkeer worden opengesteld. Met de aanleg van de oostelijke randweg is inmiddels een aanvang gemaakt. Volgens de voorlopige planning zal deze weg begin 2004 gereed zijn. De ruimtelijke plannen (structuurvisie) voor de nadere invulling van het centrum zijn in voorbereiding. De plannen voor de verbouw en uitbreiding van het gemeentehuis beginnen steeds meer vorm te krijgen. De Woonmaatschappij Dinkelborgh ontwikkelt plannen voor het terrein van VTO/KUL.

De verschillende plannen voor het relatief beperkt gebied beïnvloeden elkaar sterk.

Zowel de gemeente Dinkelland als de Woonmaatschappij Dinkelborgh hebben op verschillende momenten informatie verstrekt over de ontwikkelingen. Nu de plannen een meer definitieve vorm krijgen ontstaat de behoefte om met name de informatievoorziening beter op elkaar af te stemmen.

In goed overleg is daarom besloten in de woonwinkel van de Woonmaatschappij Dinkelborgh, Oldenzaalsestraat 5 te Denekamp een presentatieruimte van de verschillende plannen in te richten. U kunt daar op één plek tijdens inloopuren de stand van zaken in de planvorming bekijken.
Wat kunt u daar zoal aantreffen ?

In eerste instantie zullen diverse tekeningen een beeld scheppen van de stand van zaken. Ook zal er informatie over de te volgen procedures aanwezig zijn. Wanneer de planvorming daartoe aanleiding geeft zullen de tekeningen worden vervangen door meer recente. Kortom: tijdens de inloopuren kunt u zich onder het genot van een kopje koffie op de hoogte stellen van de ontwikkelingen. Medewerkers van de gemeente en de Woonmaatschappij zullen aanwezig zijn om een toelichting te geven.

Het eerste inloopuur is op dinsdag 8 april a.s. Van 17.00 tot 19.00 uur is iedere inwoner van Dinkelland hartelijk welkom. Daarna zal op iedere eerste dinsdag van de maand een inloopuur zijn. Via de gemeentelijke voorlichtingspagina in Dinkelland Visie worden de inloopuren tijdig aangekondigd.

Nadrukkelijk merken wij op dat dit inloopuur een extra service van de gemeente Dinkelland en de Woonmaatschappij Dinkelborgh is. Met dit inloopuur wordt niet beoogd de normale wettelijke procedures van inspraak, zienswijzen geven etc. te vervangen.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het dorp Denekamp ?
Kom dan naar het inloopuur !

VERHUIZING BURGERZAKEN NAAR GEMEENTEHUIS DENEKAMP

Zoals u wellicht al op deze pagina hebt gelezen zal eind maart a.s. als laatste onderdeel binnen de sector Samenleving het onderdeel
-Burgerzaken- van de werklocatie Ootmarsum verhuizen naar het gemeentehuis in Denekamp.
Om de dienstverlening van met name de zeer publieksgerichte taken van het onderdeel Burgerzaken zoveel mogelijk te waarborgen, zal de verhuizing in het weekend van 27 t/m 31 maart a.s. plaats vinden.

Burgerzaken is voor het publiek gesloten vanaf donderdagmiddag 27 maart a.s om 12.30 uur t/m maandag 31 maart.
De avondopenstelling op donderdag 27 maart a.s komt derhalve te vervallen !

Vanaf dinsdag 1 april a.s zullen de medewerkers van het onderdeel Burgerzaken u graag weer van dienst zijn, vanaf hun nieuwe werklocatie in het gemeentehuis van Denekamp.

De bereikbaarheid van de afdeling Burgerzaken en Belastingen is als volgt:
Onderdeel Burgerzaken (vanaf 1 april a.s.)

Bezoekadres Burgemeester Hoogklimmerstraat 2, Denekamp Telefoon 0541 - 854100
Postadres Postbus 11 7590 AA DENEKAMP
Openingstijden maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur (na de middag gesloten)
Avondopenstelling donderdag van 16.30 tot 18.30 uur

De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over de mogelijke vestiging van steunpunten elders in de gemeente. De gemeenteraad vergadert daarover op donderdag 27 maart a.s.

In tegenstelling tot het bericht in het blad Vizier op NO Twente van 12 maart jl. is het dus nog geenszins zeker, dat er een steunpunt in Ootmarsum komt. Het bericht in Vizier op NO Twente is niet door de gemeente geplaatst en het gemeentebestuur kan en wil voor de inhoud daarvan dan ook geen enkele verantwoording dragen.

SCHRIFTELIJKE CORRESPONDENTIE

Alle post bestemd voor het gemeentebestuur en de ambtelijke medewerkers kunt u richten aan het centrale postadres te weten: Postbus 11, 7590 AA DENEKAMP. Dit geldt ook voor de post die bestemd is voor de afdelingen op de werklocaties. De brieven geadresseerd op het centrale postadres komen dan binnen bij de afdeling Facilitaire Zaken en worden daar ingeboekt in het postregistratiesysteem. Dit systeem maakt het mogelijk de route en afdoening van de brief te volgen.
Brieven persoonlijk afgegeven aan ambtenaren worden in principe niet ingeboekt.
Kortom: wenst u een antwoord op uw brief ? Stuur deze dan altijd naar het adres Postbus 11, 7590 AA DENEKAMP.

Chemokar

De chemocar zal op vrijdag 28 maart a.s. op onderstaande haltes en tijden aanwezig zijn.

Lattrop Gasterij "De Smid"

08.30 - 09.00 uur

Tilligte Parkeerplaats sporthal
09.15 - 09.45 uur

Agelo School " Den Boaken"

10.00 - 10.30 uur

Denekamp Markt

11.00 - 11.30 uur

Denekamp Gebouw thuiszorg

13.00 - 13.30 uur

Denekamp Sporthal "Veldkamp"
13.45 - 14.15 uur

Noord Deurningen P-plaats kerk
14.30 - 15.00 uur

Boomplantdag in de gemeente Dinkelland

Ter gelegenheid van de Nationale Boomfeestdag heeft op woensdag 26 maart 2003 nabij de rotonde aan de Ootmarsumsestraat bij het begin van de rondweg in Denekamp, door de kinderen van de groepen 8 van de R.K. Basisschool Willibrordus Deurningen, de R.K. Scheepersschool uit Ootmarsum en de R.K. Basisschool De Veldkamp uit Denekamp de bomenplanting plaats gevonden.
De kinderen uit Deurningen en Ootmarsum werden met de bus naar de plantlocatie gebracht. De kinderen uit Denekamp kwamen op eigen gelegenheid.
De wethouder heet de kinderen welkom op de plantlocatie waarbij hij de kinderen uitleg geeff waarom het van belang is dat er op deze plaats bosplantsoen ontstaat. Samen met de kinderen worden er 3.000 stuks bosplantsoen geplant.
Het thema van dit jaar is "Bomen in de kunst". De deelnemende scholen hebben de beschikking over lesmateriaal waarin wordt in gegaan op de functie van bomen in de relatie met wonen. De ervaring leert dat leerlingen daardoor meer betrokken raken bij de natuur en zich hierdoor meer betrokken voelen bij het wel en wee van de natuur. Na de klus kregen de kinderen een gezonde versnapering en een liniaaltje ter herinnering. Voor de scholen werd een vaantje overhandigd.
Door de omvang van de nieuwe gemeente Dinkelland is het niet mogelijk om alle basisscholen jaarlijks te laten deelnemen aan de Nationale Boomfeestdag. Er is een roulatiesysteem gemaakt, waarbij getracht wordt elke school om de twee jaar te laten deelnemen.

De werkzaamheden in de (volks)tuin breken weer aan.
Voor liefhebbers van tuinieren breekt met het voorjaar in zicht weer een mooie tijden aan.
Velen van u hebben een eigen (groente)tuin maar misschien zijn er wel mensen, die graag willen tuinieren maar niet een (volks)tuin hebben. De gemeente Dinkelland biedt diegene die graag in een (volks)tuin willen werken de mogelijk tot het huren van een volkstuintje in Denekamp of Ootmarsum.
Er liggen op de volkstuincomplexen in Denekamp en Ootmarsum nog kaveltjes met verschillende oppervlakten braak, die nog verhuurd kunnen worden.
Hebt u hiervoor belangstelling neemt u dan even (telefonisch) contact op met de heer G. Spenkelink, (tel. 854262) of mevrouw R. Droste (tel.854265).

Snoeien beplanting langs openbare wegen en voetpaden
Steeds vaker wordt door medewerkers van de afdeling Beheer en Onderhoud geconstateerd dat beplanting welke op particuliere percelen aanwezig is, overhangt op gemeentelijke wegen en voetpaden. Daarmee wordt hinder veroorzaakt aan gebruikers van de aangrenzende weg en het aangrenzende voetpad. Wij maken u erop attent dat het overhangen van beplanting op wegen en voetpaden in strijd is met de bepalingen aangaande burenrecht, zoals opgenomen in titel 4 van Boek 5 van het Burgerlijk Wetboek.

Op grond van artikel 44 van Boek 5 van het Burgerlijk Wetboek willen wij u er langs deze weg op wijzen dat beplanting langs openbare wegen en voetpaden geen belemmering mag veroorzaken voor de gebruikers hiervan. De gemeente Dinkelland zal in de toekomst middels een brief overtreders van het genoemde artikel verzoeken de overhangende beplanting te verwijderen. Mocht binnen een termijn van 2 weken aan dit verzoek niet tegemoet zijn gekomen, dan zien wij ons genoodzaakt om de overhangende beplanting van gemeentewege te verwijderen, zulks op grond van voornoemd artikel.

VERGADERINGEN

Commissie voor de Bezwaarschriften

Donderdag 3 april 2003 om 19:45 uur., kamer I van de commissie bezwaarschriften in het gemeentehuis Denekamp.
Secretaris is de heer E.C.B. Hoitink

Agenda

1. (19.45 uur) bezwaarschrift van de heer ing. M.H. Middelkamp namens de heer en mevrouw Loohuis, wonende aan de Echelpoelweg 37 te Weerselo tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland van 13 februari 2003, inhoudende het verlenen van een bouwvergunning aan de heer G.J.A. Scholten voor het bouwen van een bedrijfspand aan de Zandhaarweg 30 te Weerselo.
Inlichtingen kunt u inwinnen bij de commissie-secretaris, de heer E.C.B. Hoitink, telefoon: 854182, gemeentehuis Denekamp.
GEMEENTERAAD EN COMMISSIES

GEMEENTERAAD

De gemeenteraad komt op donderdag 27 maart a.s. om 19.30 uur in de vergadering bijeen. U bent van harte welkom vanaf de publieke tribune om de beraadslagingen bij te wonen.
De agendapunten zijn reeds vermeld geweest in de pagina van 20 maart jl.

OFFICIËLE PUBLICATIES

Aanwijzen buitengewone opsporingsambtenaren als toezichthouder.

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland heeft op 25 februari 2003 besloten de volgende personen op grond van artikel 6.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening en artikel 13 van de Kapverordening aan te wijzen als toezichthouder. Deze personen zijn als jachtopzichter werkzaam als buitengewone opsporingsambtenaren.

P.W.M Grunnekemeijer P.G.J. Leusman.
G.A.R. Berends F.J.A. Weernink.
S.H.J. Bouhuis S.J.B. Bartelink.
B. Hegeman G. Damhuis.
J.H.M. Heerts J.G. Hesselink.
K.B.F. Zanderink M. Olde Scholtenhuis.
A.F. Oude Engberink G. Euverman.
A.J. Hakkers R. Korbee.

RUIMTELIJKE ORDENING:

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woning met inwoning t.v.v. aan de Molenvenweg 2 in Saasveld (20020698).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Buitengebied Weerselo", aangezien de toegestane inhoud van de woning wordt overschreden en de nieuw te bouwen woning binnen de geluidszone gelegen langs de Bornsestraat is gesitueerd.
Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 28, lid 2 en artikel 35, lid 1 sub a van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van woning met garage-berging t.v.v bestaande boerderij aan de Bornsestraat 6 in Weerselo (20020644). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Buitengebied Weerselo", aangezien de vloeroppervlakte van de nieuw te bouwen woning groter is dan de bestaande woning.
Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 13, onder C, lid 2 sub a van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woning met garage-berging t.v.v. aan de Bornsestraat 13 in Weerselo (20020330).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Buitengebied Weerselo", aangezien de vloeroppervlakte van de nieuw te bouwen woning groter is dan de bestaande woning.
Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 13, onder C, lid 2 sub a van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woning met inwoning t.v.v. aan de Haarstraat 23 in Weerselo (20020117).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Buitengebied Weerselo", aangezien de toegestane inhoud van de woning wordt overschreden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 35, lid 1a van het bestemmingsplan.

Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 28-3-2003 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders hebben het voornemen om aan de volgende verzoek om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:
Pastoor Knuifstraat 18 in Denekamp: vergroten van een woonhuis met erker en bijkeuken en het bouwen van een garage (20020713) Dit verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 28-3-2003 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

BOUWEN

Ingekomen aanvragen om bouwvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning zijn ingekomen:


* Nieuwe Grensweg 1 in Deurningen: restauratie woonboerderij;
* Het Otman 11 in Denekamp: plaatsen tuinhuisje;
* Wiemselweg 3 in Tilligte: bouwen werktuigenschuur;
* Langkampweg 11 in Tilligte: bouwen melkstal;
* Drosteweg 18 in Saasveld: verbouwen winkel tot woongedeelte;
* Bornsestraat 21 in Saasveld: bouwen woonhuis;
* Van Reedestraat 38 in Saasveld: bouwen dakopbouw;
* Brandlichterstraat 21 in Denekamp: bouwen dakkapellen;
* Scholtendijk 14 in Deurningen: uitbreiden woning;
* Hanzeweg 20 in Denekamp: bouwen bedrijfshal;
* Meester Dingeldeinstraat 7 in Denekamp: uitbreiden woning;
* Het Korink 31 in Rossum: uitbreiden woning en
* Het Korink 33 in Rossum: uitbreiden woning.
De plannen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

WELSTAND

De planbehandeling door de welstand voor de bouwaanvragen vindt tweewekelijks plaats op dinsdagochtend.
De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert eveneens tweewekelijks op donderdagmiddag.
U kunt bij planbehandeling en welstandcommissie vergadering aanwezig zijn. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met de gemeente Dinkelland, afdeling Bouwen & Milieu, telefoon 0541-854213 of 854223.

Als onderdeel van de procedure voor bouwvergunningaanvragen worden plannen voor advies voorgelegd aan het adviesorgaan voor de welstand. Daarbij wordt beoordeeld of de plannen voldoen aan redelijke eisen van welstand. Per 1 januari 2003 is de gewijzigde Woningwet in werking getreden. Als onderdeel van het in deze wet genoemde objectiever welstandsbeleid, zijn de vergadering van de welstandscommissie per 1 januari 2003 openbaar.
In de gemeente Dinkelland is als adviesorgaan voor de welstand aangewezen Het Oversticht te Zwolle. De gemeente Dinkelland is ingedeeld bij de gemeenten Tubbergen, Losser en Oldenzaal. De vergaderingen van de welstandscommissie zullen bij toerbeurt in een van de vier gemeenten plaatsvinden.
Op 27 maart 2003 om 14.00 uur vergadert de welstandscommissie in het voormalig gemeentehuis te Weerselo. De vergaderruimte is bekend bij de receptie. De agenda van deze commissievergadering ligt met ingang van 25 maart 2003 ter inzage bij het taakveld Bouwen.

Verleende bouwvergunningen

Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor de volgende bouwplannen:


* Kerspelweg 15 in Tilligte: verbouwen woonboerderij(27-3-2003);
* 't Hoge 10 in Ootmarsum: plaatsen dakkapellen en bouwen berging (27-3-2003);

* Brinkstraat 20, 20a, 20b, 20c en 20d in Denekamp: bouwen vijf appartementen (27-3-2003);

* van Reedestraat 1 in Saasveld: tijdelijk plaatsen van noodlokalen tot uiterlijk 1 november 2007 (27-3-2003);

* Hoflaan 6 in Saasveld: tijdelijk plaatsen van noodlokalen tot uiterlijk 1 november 2007 (27-3-2003);

* Voltaweg 6 Denekamp: bouwen bedrijfshal (27-3-2003);
* Hakselaar 1 in Denekamp: bouwen woonhuis (27-3-2003);
* Hanzeweg 30 in Denekamp: uitbreiden Hebetex woninginrichting (27-3-2003) en

* Wiekermaatweg 5 in Rossum: uitbreiden woning (21-3-2003).
Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

Tegen voornoemde besluiten kan u met ingang van die datum dat tussen haakjes achter de vergunning genoemd staat op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken een bezwaarschrift in dienen. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

WET MILIEUBEHEER

Terinzagelegging meldingen

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo liggen ter inzage de meldingen ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer van:


* Maatschap Brummelhuis, Oldenzaalsedijk 10 te Deurningen in verband met het gewijzigd bouwen van een jongveestal. Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende revisievergunning van 26 juni 2001, nr. 20140 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.

* Aannemingsbedrijf Gerwers, Damweg 22 te Tilligte in verband met het interne bouwkundige wijzigingen van de werkplaats en de kantine. Deze wijzigingen zijn in overeenstemming met de voor de inrichting verleende oprichtingsvergunning van 15 november 1991 en de revisievergunning van 28 maart 1995 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijzigingen voldoen aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.

Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze melding tot en met 7 mei 2003 schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

OVERIGE INGEKOMEN AANVRAGEN OM VERGUNNING

De afgelopen periode zijn de volgende aanvragen ontvangen:


* Landelijke rijvereniging De Grensruiters, Tilligte, voor het houden van een pony- en een paardenconcours op 16 juli, 20 juli, 23 t/m 25 juli en op 27 juli 2003 op het Pandoer te Lattrop;
* Landelijke rijvereniging en de ponyclub de Drie Buurtschappen Deurningen, voor het houden van een paardenconcours op 1 juni 2003 en een ponyconcours op 31 augustus 2003 op een terrein gelegen aan de Gammelkerstraat te Deurningen;

* Z&PC de Kuiperberg, voor het organiseren van een verkoopactie op 25 oktober 2003.

Deze aanvragen liggen vanaf morgen gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Burgerzaken en Belastingen in het gemeentehuis te Denekamp. In die periode kunnen zienswijzen bij de gemeente kenbaar worden gemaakt wat zowel mondeling als schriftelijk kan. Hierbij svp aangeven of men gehoord wil worden.

COLLECTEN en Kledinginzameling

Er is voor week 14, van 31 maart t/m. 4 april tot en met 2003 géén collectevergunning of kleding-inzamelingsvergunning verleend.

OVERIGE MEDEDELINGEN

WONINGSTICHTING St. JOSEPH, Postbus 20, 7595 ZG WEERSELO.
Voor verhuur komt beschikbaar onze woning:
Kard.Alfrinkweg 10 in Weerselo
Het betreft een: Hat-woning met berging.
Huurprijs van de woning per maand: 343,28.
Aanvaarding: mei 2003

Uw interesse kunt u binnen één week na heden schriftelijk kenbaar maken aan het Bestuur van de Woningstichting St. Joseph. Voor nadere inlichtingen elke eerste en derde maandagavond van de maand tussen 19.00 uur en 19.30 uur op ons kantoor aan de Gunnerstraat 19 in Weerselo. Telefoon kantoor: 0541-661695.

VIERDE RECONSTRUCTIEMAGAZINE 'OVERIJSSELS BUITEN' SALLAND-TWENTE VERSCHENEN

Het vierde nummer van het magazine Overijssels Buiten is gereed. Met dit magazine informeert de provincie Overijssel direct betrokkenen en geïnteresseerden over de voortgang van de reconstructie in Salland en Twente.

In dit nummer komen (voormalige) agrariërs aan het woord die vertellen over hun ervaringen met de ruimingen tijdens de MKZ-epidemie. Daarnaast worden diverse gebiedsgerichte projecten op het gebied van landbouw, recreatie, landschap, natuur en milieu uitgelicht, zoals het project Energie(k) Landschap dat voorziet in economisch rendement uit landschapsonderhoud door het opwekken van energie uit de verbranding van deze biomassa. Verder vertellen initiatiefnemers Anny Soeterman en Anneke Kruithof over de opzet van een bijzonder woon- en zorgcentrum in de buurtschap Okkenbroek. Verder een verhaal over Outdoor Challenge Park Oldenzaal dat met hun duurzame aanpak en oog voor menselijke kwaliteit en welzijn een goed voorbeeld vormt van het gebiedsgericht denken in de regio.
Het magazine neemt tevens ene kijkje in de 'skybox' van de varkensstal van de familie Rietberg in Holten.

Overijssels Buiten verschijnt vier keer per jaar en valt bij 200.000 huishoudens in het buitengebied van Salland en Twente op de mat. Het magazine is ook te vinden op www.prv-overijssel.nl(zoeken onder reconstructie).

Nadere informatie:team Communicatie, Bas van Dishoeck, telefoon 038 425 23 47.