Isotis

IsoTis sluit brede distributieovereenkomst voor OsSatura Dental met Duits BEGO Semados

Lausanne / Bilthoven, 27 maart, 2003 - Op de belangrijkste beurs voor technologie en producten in de tandheelkunde, de IDS, in Keulen, Duitsland, heeft biochirurgieonderneming IsoTis S.A. (SWX/Euronext Amsterdam: ISON) een distributieovereenkomst getekend met BEGO voor de distributie en verkoop van de osteoinductieve botvervanger OsSatura. BEGO wordt gezien als een van de toonaangevende bedrijven in de tandheelkundige sector. De overeenkomst betreft de exclusieve distributierechten voor OsSatura Dental in Europa en mogelijk tevens in de VS en de Rest van de Wereld. Verdere details van de overeenkomst zijn niet bekend gemaakt.

OsSatura is de eerste synthetische osteoinductieve botvervanger die tot de markt is toegelaten door de Europese autoriteiten. Dit gebeurde in februari van dit jaar. IsoTis verwacht dat OsSatura een belangrijk product wordt in de zich zeer snel ontwikkelende tandheelkundige markt, waarin innovatieve technologieën en producten snel terrein winnen. De unieke combinatie van osteoconductiviteit en osteoinductiviteit verschaft OsSatura een zeer goede uitgangspositie om de traditionele "gedemineraliseerde botmatrix" (DBM) producten naar de kroon te steken. Het gebruik van DBM, dat voornamelijk geproduceerd wordt van runderbot, staat onder druk sinds gevallen gerapporteerd zijn waarin een verband werd gelegd tussen DBM en de overdracht van ziekten.

Jacques R. Essinger, Chief Executive Officer van IsoTis, zei, "Wij zijn zeer blij zo snel na goedkeuring voor de Europese markt al een dergelijke overeenkomst voor OsSatura te kunnen sluiten voor de tandheelkundige markt. En BEGO is een zeer goede commerciële partner in de groeiende markt voor botvervangers. BEGO opereert wereldwijd, heeft een uitstekende reputatie in de tandheelkundige sector voor innovatieve en betrouwbare producten en heeft bewezen deze producten succesvol te kunnen verkopen. Met deze overeenkomst komen onze sales targets een behoorlijke stap dichterbij."

Joachim Christoph Weiss, Managing Director van BEGO zei, "OsSatura is een regelrechte aanwinst voor onze productportefeuille. Wij verwachten dat deze eerste synthetische osteoinductieve botvervanger een commercieel succes zal worden. Bovendien kijken wij uit naar de samenwerking met een innovatief bedrijf als IsoTis en met het professionele marketing team van IsoTis om OsSatura wereldwijd te positioneren."

OsSatura
OsSatura bestaat voor ongeveer 80% uit hydroxyapatite (HA) en voor 20% uit ß-tricalciumfosfaat (ß-TCP), en is vergelijkbaar met menselijk bot zowel qua structuur als qua chemische samenstelling. Het is een poreus biomateriaal met macroporiën en microporiën die met elkaar in verbinding staan. De totale porositeit wordt geschat op 75%. OsSatura is niet alleen osteoconductief, i.e., het geleidt botvorming via de structuur van macroporiën, maar ook osteoinductief, i.e., het geoctrooieerde ontwerp zet actief aan tot botvorming op en in het dragermateriaal. Synthetische botvervangers worden in toenemende mate gezien door chirurgen als veilig en effectief alternatief voor donorbot of autograft voor orthopaedische of kaakchirurgische toepassingen.

IsoTis, de leidende Europese biochirurgie onderneming

IsoTis is gevormd in het vierde kwartaal van 2002 na een fusie tussen Modex, een Zwitserse biotechnologieonderneming met een focus op huidmanagement, en IsoTis, een Nederlandse biomedische onderneming met een focus op orthopedie. De onderneming werkt vanuit zijn officiële hoofdkantoor in Lausanne, Zwitserland, en de Nederlandse vestiging in Bilthoven.

Voor meer informatie over de fusie: http://merger.isotis.com.

BEGO- Making the future possible
BEGO is a globally-operating medium-sized company with an outstanding reputation within the dental industry. Equipment and materials "Made by BEGO", the proven BEGO system und BEGO know-how are synonymous with top-quality products which combine safety and reliability. BEGO and their employees are committed to the well-being and health of the patient. The basic principles which govern the company's philosophy and culture form the foundation of BEGO: Partners in progress. Making the future possible together. For further information see www.bego.com.

Voor informatie:
IsoTis:
Hans Herklots
Media & investor relations
Tel: +31(0)30 229 5271
Fax: +31(0)30 228 0255 E-mail: public.relations@isotis.com