MEDILUX BV

Nieuwe behandeling van eczeem met natuurzijde

Nieuwe veelbelovende behandeling van atopisch eczeem met natuurzijde

Atopische eczeem is een huidaandoening die vaak al voor het 2e levensjaar aanvangt. Het aantal kinderen wat er last van heeft is sterk groeiende. Momenteel krijgt circa 10-20% van deze jonge kinderen in Nederland hiermee te maken. In dit vroege stadium noemt men de aandoening dauwworm. In Nederland hebben naar schatting 400.000 mensen last van dit type eczeem en het neemt daarbij een vierde plaats in bij de meest voorkomende, chronische aandoeningen. De oorzaak is niet geheel bekend en is waarschijnlijk een combinatie van aanleg en omgevingsinvloeden.

Door de hevige jeuk gaat het kind krabben waardoor de huid nog meer beschadigd wordt. Hierdoor wordt het genezingsproces vertraagd en neemt de jeuk nog meer toe. Ook door irritatie van kleding (wol, katoen) en huidinfecties wordt deze cyclus in stand gehouden. Zijde is de enige natuurlijke vezel die volledig glad is en de huid niet irriteert. Dermasilk(r) natuurzijde heeft een anti-bacteriële werking door toepassing van AEGIS(r). AEGIS(r) is een bewerking van het oppervlak van de zijde die niet uitgespoeld kan worden of kan verdampen. Bacteriën worden op een mechanische wijze gedood en groei van bacteriën wordt voorkomen.
Toepassing van Dermasilk(r) natuurzijde op de eczeemhuid zorgt ervoor dat de huid beschermd wordt tegen krabben, irritatie door kleding en infecties. De hoge lucht- en waterdampdoorlaatbaarheid zorgt ervoor dat geen transpiratie of warmtestuwing optreedt. Door deze eigenschappen wordt het genezingsproces versneld, neemt de jeuk af en verbetert de slaap. Inmiddels gebruiken vele honderden patiënten met succes deze natuurzijde.

Dermasilk(r) verbandzijde ook als verbandhandschoen en verbandsok Veel mensen hebben eczeem aan de handen. Dit kan veel problemen geven, ook op het werk. De Dermasilk(r) verbandhandschoenen kunnen ook onder medische handschoenen worden gedragen (tandartsen, verpleegkundig personeel etc.) De Dermasilk(r) verbandsok kan bij eczeem aan de voet onder de normale sok worden gedragen.

Vergoeding?
Dermasilk(r) verbandzijde is verkrijgbaar bij apotheken, en wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars op indicatie van de behandelend arts. Meer informatie?
Voor meer informatie over deze nieuwe behandelingsmethode contact opgenomen worden met de infolijn van Cara Cair tel : 023 5392288 of www.caracair.nl