Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.00 uur

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 maart een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 04.00 uur zagen agenten een bestuurder met hoge snelheid over de Tolsteegsingel in de richting van de Catharijnesingel rijden. De 31-jarige bestuurder uit Maarssen kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de Utrechter te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de man 300 ug/l in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur werd de man naar huis gestuurd.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Hof van St.- Jan heeft de politie een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 19.25 uur een man spullen in een tas stoppen en zonder af te rekenen de winkel verlaten. Het personeel greep in en hield de 36-jarige dief uit Utrecht staande. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man voor verhoor meegenomen naar het bureau.

UTRECHT De politie heeft bij een winkel aan de Oudegracht een man aangehouden voor het stelen van kleding.

Een 34-jarige man uit Utrecht had in de winkel kleding meegenomen naar een pashokje. Toen de man weer uit het pashokje kwam had hij de kleding niet meer bij zich. Personeel van de winkel hield de man staande en vroeg naar de andere kledingstukken. In het bijzijn van de politie werd duidelijk dat de man de kleding onder zijn eigen kleding had aangetrokken. De politie heeft de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Motor onderuit verdachten vluchten weg

UTRECHT Woensdagavond vond op de Auriollaan een aanrijding plaats waarbij een motor met twee opzittenden onderuit ging en de verdachten wegvluchtte.

Omstreeks 18.35 uur zagen agenten een motor met twee mannen erop hard over de Bernadottelaan rijden. Op het moment dat de bestuurder linksaf de Auriollaan in wilde rijden ging de motorfiets onderuit en gleed door tegen een geparkeerd voertuig aan. De beide opzittenden stonden op en renden weg.

De agenten stelde een onderzoek in en constateerde dat de motorfiets op 19 maart gestolen was in Duitsland. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze aanrijding.Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Marco Polo tel.: 0900 88 44.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag op de Universiteitsweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 12.45 en 14.30 uur werden 481 voertuigen gecontroleerd. Voor 85 bestuurder werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Man aangehouden voor rijden onder invloed en zonder rijbewijs UTRECHT- Woensdagmorgen werd een man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs en onder invloed. De 21-jarige automobilist uit Utrecht werd rond 05.30 uur aangehouden op het Zandpad.

Van een aantal wegwerkers kreeg de politie de melding dat er een auto met hoge snelheid langs hen reed. Agenten gingen er op af en zagen hem rijden in de richting van de Vechtdijk. Op het Zandpad kreeg de man een stopteken, waarna hij zijn auto aan de kant zette. Omdat de man naar alcohol rook moest hij blazen, hier kwam uit dat hij teveel alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uit de analyse kwam dat de man 435 ug/l in zijn lichaam had. Omdat de man zonder rijbewijs reed is tegen hem proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

Verkeerscontrole
DE MEERN- Woensdagmiddag werd er op de Rijksstraatweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 14.00 en 16.00 uur werd hier gecontroleerd. In totaal werden 882 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 205 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

UTRECHT- Woensdagmiddag is er een verkeerscontrole gehouden voor fietsen in het voetgangersgebied op de Steenweg. Van 11.50 tot 14.00 uur werd deze controle gehouden. Er werden 20 bekeuringen uitgeschreven voor mensen die fietsten in het voetgangersgebied.

Autoinbreker aangehouden
UTRECHT- Op de Kanaalstraat is woensdagmorgen een man aangehouden op verdenking van inbraak in een bestelbus. Omstreeks 08.45 uur zagen getuigen dat een man het portier opende van een bestelbus en de bus doorzocht. Zij hebben de politie gewaarschuwd.

Tijdens het bellen hadden de getuigen geen zicht meer op de verdachte, maar bij aankomst van de politie was de man nieuwsgierig geworden. De 18-jarige man uit Utrecht leunde tegen een muurtje aan om te kijken wat er aan de hand was. Getuigen herkenden hem en de politie kon overgaan tot aanhouding. Tegen de Utrechtenaar is proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de bestelbus miste een mobiele telefoon, welke niet bij de verdachte is terug gevonden.