Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 08.30 uur

Vernielende jongeren opgepakt

LOPIK Vanaf begin maart 2003 werd door de wijkagent van Lopik, in samenwerking met de wijkrecherche van IJsselstein, een groep van 14 jongeren in Lopik aangehouden.
Na een onderzoek bleek dat de groep zich, vanaf januari 2003, schuldig had gemaakt aan vernielingen van ruiten van winkels, autos en bouwmaterialen. Tevens werden met de aanhoudingen twee mishandelingen tegen leeftijdgenoten opgelost en een brandstichting in het gemeentehuis van Lopik tijdens de kerstdagen.

De jongeren variëren in leeftijd van 13 tot 16 jaar en wonen allemaal in Lopik. Het totaalbedrag aan schade dat door deze jongeren werd veroorzaakt, ligt rond de 30.000 euro.

Tegen de jongeren wordt proces-verbaal opgemaakt en de schade zal op hen worden verhaald.

Verkeerscontrole

IJSSELSTEIN- Op donderdagmiddag werd van 13.45 tot 15.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Utrechtseweg. 26 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen en 3 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze niet handsfree aan het bellen waren in de auto.

Motoragent onderuit

NIEUWEGEIN- Op donderdagavond raakte een motoragent gewond na een val van zijn motorfiets.

Omstreeks 21.20 uur zag een motoragent een scooter rijden over de Strawinskystraat en wilde hem controleren. Kennelijk wilde de scooterrijder voorkomen dat hij gecontroleerd zou worden en verhoogde zijn snelheid. De scooterrijder slingerde over de weg en hierdoor ontstonden gevaarlijke verkeerssituaties.

Op een gegeven moment reed de bestuurder over het voetpad van de Nabuccolaan. Hier liep op dat moment een buurtbewoner met een kliko vuilnisbak. De scooter reed vervolgens tegen deze bak aan en reed door. De bestuurder slingerde vervolgens tussen de geparkeerde autos door.

Toen de motorrijder kort achter hem zat gleed het achterwiel van de motorfiets onderuit. De motorrijder kwam ten val en brak hierbij 2 ribben en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De scooterrijder wist te ontkomen.