Persbericht

Vele prijzen tijdens opening VISMA 2003

Rotterdam, 27 maart 2003 - Gisteren ging in Ahoy' Expo Center VISMA 2003 open. De grootste hengelsportbeurs van de Benelux, die dit jaar voor de 35e keer wordt georganiseerd, mocht op de eerste dag al op veel bezoekers rekenen. Tijdens de opening werden diverse prijzen uitgereikt. De VISMA Awards, de Jeugd viswedstrijd en de Beet Hengelsport Promotieprijs. De beurs is nog te bezoeken tot en met zondag 30 maart.

De VISMA-Awards, een prijs voor de beste standpresentatie, uitstraling en klantvriendelijkheid gingen dit jaar naar: Red Sea Fishing uit Nieuwendijk in de categorie Toerisme. Deze organisatie is gespecialiseerd in Big Game vissen (witte en blauwe marlijn, sail, wahoo, dorado etc.) in diverse landen als Canada, Thailand, Mexico en Namibië en in de Rode Zee. In de categorie detailhandel won Hengelsportzaak Wout van Leeuwen uit Vlaardingen. Een voormalig haringpakhuis is omgetoverd tot een hengelsportparadijs, waar alles te koop is op het gebied van de vissport. De firma Spro uit Vianen won in de categorie Groothandel. Deze groothandelaar van de merken Spro en Gamakatsu, hebben gewerkt aan een totaalpakket van molens, hengels en accessoires die stuk voor stuk speciaal ontwikkeld zijn voor de Europese markt.

Nederlandse jeugd naar Zweden
Dit jaar vielen ook acht jonge vissers in de prijzen. Elroy Adelaar, Sven Koopman, Rik Oude Munnink, Daan Gosenshuis, Jeroen de Leeuw, Jos Kemkers, Gert Nijstad en Alex-Sander Faber hebben met een werkstuk over vissen een deelnamebewijs gewonnen voor een internationale viswedstrijd in Zweden. De jongeren in de leeftijd van circa elf jaar, zullen samen met begeleiders van Beet van 22 tot en met 29 juni in Zweden meedingen naar talrijke prijzen. Tien Europese landen doen hier aan mee.

Promotieprijs
De Beet Hengelsport Promotieprijs werd, anders dan anders, dit jaar toegekend aan de organisator van de VISMA, RTB Beurzen en in het bijzonder de heer John van Straten en de heer Arnold Veldhuizen. Voorzitter van Beet, Pierre van Bronsgeest, kende de prijs toe vanwege hun jarenlange inzet voor de hengelsport.

Beursaanbod
De beurs is al jaren dé ontmoetingsplek voor zowel de wedstrijdvisser als de recreatievisser. Naast de gebruikelijke visserspraat in de Ierse pub of het Havencafé, toont de beurs een grote visbotenshow, de nieuwste materialen en is er veel aandacht voor het vistoerisme in binnen- en buitenland. Tot en met zondag 30 maart is de VISMA 2003 in Ahoy' Expo Center Rotterdam geopend. De beurs is op werkdagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur en 's avonds van 19.00 tot 22.30 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt EUR 8,-, voor kinderen EUR 4,-. Mensen met een reductiekaart en Pas 65+ houders betalen EUR 6,50. Een gezinskaart voor twee volwassenen en twee kinderen kost EUR 20,-. Voor meer informatie over VISMA 2003 kunt u bellen met de organisatie 010-2425310.

Organisatie
VISMA 2003 wordt georganiseerd door RTB Beurzen. Naast deze beurs was RTB Beurzen ook verantwoordelijk voor BinnenHuis & Tuin 2003. In het najaar treft u in Ahoy' Rotterdam de beurzen Femina en Ski Happy Inn. Verder organiseert RTB Beurzen ook de vakbeurzen View en Hout.