AutoRai

27-3-2003

Prijzen en uitvoeringen Opel Signum bekend

Opel geeft steeds meer prijs van de Signum. Inmiddels zijn de uitvoeringen en de prijzen vrijgegeven. De vanaf-prijs van de Signum is vastgesteld op 29.995,- voor de Signum met 90 kW/122 pk sterke 1.8 Ecotec benzinemotor.

Topversie is de gloednieuwe V6 CDTi drieliter common-rail dieselmotor waarvoor een vanaf-prijs van 37.995,- geldt. De Signum staat vanaf juni in de showroom in vier verschillende uitvoeringen: Signum, Sport, Elegance en Cosmo.

Direct vanaf de introductie zijn er vijf verschillende krachtbronnen leverbaar in de Signum: drie benzinemotoren en twee diesels. Hiervan zijn drie krachtbronnen compleet nieuw. Een direct ingespoten 2.2 liter benzinemotor met een vermogen van 114 kW/155 pk is de eerste direct ingespoten benzinemotor van Opel. De tweede nieuwe krachtbron is de 2.0 Turbo, goed voor een vermogen van 129 kW/175 pk. Op dieselgebied zien we een nieuwe V6 CDTi common-rail dieselmotor, met een vermogen van 130 kW/170 pk. Vanaf september zal de Signum dan ook leverbaar gaan worden met een 1.8 liter benzinekrachtbron met een vermogen van 90 kW/122 pk. In combinatie met de vier verschillende uitrustingsniveaus en de uitgebreide optielijst kan de Signum uitstekend worden afgestemd op de persoonlijke wensen van de consument. Voor welke uitvoering er ook wordt gekozen, het unieke concept van de Signum blijft recht overeind. Met een indrukwekkende binnenruimte, een flexibel interieur en fraai lijnenspel is de Signum een onderscheidend aanbod op de automarkt.

Standaard is de Signum al voorzien van airconditioning, cruise control, boardcomputer, dakrailing, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrische ramen vóór en achter, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, een in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, elektrische buitenspiegels, middenarmsteun, dakconsole met vijf opbergruimtes, bekerhouders vóór en achter, een achtvoudig verstelbare bestuurdersstoel en radiovoorbereiding met bediening op het stuurwiel. Evenzo uitgebreid is de veiligheidsuitrusting met full-size airbags vóór, zij-airbags, full-size hoofdairbags vóór en achter, driepuntsgordels voor vijf zitplaatsen, actieve hoofdsteunen, het gepatenteerde Pedal Release System, ESP, bandenspanningsmeter en gordelspanners voor de vier buitenste zitplaatsen.

De Sigum Sport heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een sportieve uitstraling die bovendien in lijn ligt met de dynamische rijeigenschappen. Zo is deze versie uitgerust met 17 inch lichtmetalen wielen, sportstoelen, lederen sportstuurwiel, mistlampen vóór, twee zichtbare uitlaatpijpen (voor de 1.8 en de 2.2 DTI één uitlaatpijp), stoelbekleding met gedeeltelijk leer en een 20 mm lager gelegde carrosserie. Voor de Signum Sport geldt een meerprijs van 2.550,- ten opzichte van de Signum.

De Signum Elegance krijgt een extra luxueuze uitstraling mee. Ten opzichte van de Signum is de Signum Elegance uitgerust met 16 inch lichtmetalen wielen, mistlampen vóór, een met chroom omlijste grille, een lederen vierspaaks stuurwiel, lederen versnellingspookknop, speciale velours bekleding, radio/ cd-speler en Electronic Climate Control. De meerprijs van de Elegance uitvoering ligt op 2.050,- ten opzichte van de basisversie.

De topuitvoering van de Signum heet Cosmo. Deze uitvoering heeft alles wat de Elegance heeft, aangevuld met onder meer elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie, regensensor, zelfdimmende binnenspiegel, lederen bekleding en 17 inch lichtmetalen wielen. De meerprijs van de Cosmo uitvoering ten opzichte van de Signum bedraagt 5.050,-.

De Signum biedt niet alleen een flexibel interieur en een fraai lijnenspel, maar ook vooruitstrevende techniek als het om het motorenaanbod gaat. De Signum reeks begint met een 1.8 liter benzinemotor met een vermogen van 90 kW /122 pk. De Signum met 1.8 motorisering is alleen leverbaar als Signum en Elegance. Vervolgens is er de 2.2 liter direct ingespoten benzinemotor. Deze viercilinder 16-klepper heeft een maximum vermogen van 114kW/155 pk. Daarmee is de Signum tot uitstekende prestaties in staat: de topsnelheid ligt op 211 km/u, de acceleratie van 0 naar 100 km/u verloopt in slechts 9,8 seconden. Het brandstofverbruik ligt met gemiddeld 8,1 liter per 100 km opvallend laag. De vanaf-prijs van deze versie ligt op 32.495,-

De sterkste viercilinder in de Signum is de 2.0 Turbo met een vermogen van 129 kW/175 pk. De turbomotor, straks ook leverbaar in de Vectra GTS, zorgt ervoor dat de Signum zich snel en soepel door het verkeer beweegt. Het koppel van 260 Nm is beschikbaar tussen de 2500 en 4000 tpm. Een dergelijk breed toerengebied wordt normaliter eerder van dieselmotoren verwacht. De Signum 2.0-liter Turbo is er vanaf 34.995,-.

Aan de top van de benzinereeks staat de imposante 3.2 V6 met 155 kW/211 pk. Met deze krachtbron levert de dynamische Signum indrukwekkende prestaties: de topsnelheid ligt op 237 km/u, de acceleratie van 0 naar 100 km/u neemt slechts 7,9 tellen in beslag. De Signum met deze motor is beschikbaar vanaf 37.495,-

Natuurlijk zijn er ook moderne en krachtige dieselmotoren leverbaar. De vermogens van deze zelfontbranders lopen uiteen van 92 kW/125 pk voor de 2.2 DTi tot 132 kW/180 pk voor de gloednieuwe V6 CDTi. Met name de laatste krachtbron is indrukwekkend. Zijn machtige koppel van 370 Nm is al bij 2000 tpm beschikbaar. Bovendien wordt de motor, net als bij de 2.0 Turbo, gekoppeld aan een zesversnellingsbak. De vanaf-prijs van de V6 CDTi ligt op 37.995,-. De viercilinder diesel staat in de prijslijst voor 32.995,-. Voor welke dieselversie ook wordt gekozen, elke motor is uitermate efficiënt en dynamisch.

De Signum sluit met zijn uitgebreide keus aan motoren en uitvoeringen uitstekend aan op de individuele wensen van de klant. Opel toont met het unieke concept aan dat er steeds meer ruimte is voor innovatie binnen het merk. Kijk naar de Zafira en natuurlijk de onlangs gepresenteerde Meriva. De Signum die op een prima manier zakelijke kwaliteiten combineert met praktische eigenschappen staat vanaf midden juni in de Nederlandse showrooms.