Provincie Zuid-Holland

Persbericht

17-03-2003
Informatiebijeenkomst aanleg rotonde N218 Oostvoorne

Op donderdag 27 maart organiseert de provincie Zuid-Holland een informatiebijeenkomst over de aanleg van een rotonde op de kruising van de N218 Kleidijk en de Brielseweg in Oostvoorne (gemeente Westvoorne). De bestaande voorrangskruising wordt vervangen door een rotonde uit oogpunt van verkeersveiligheid. De informatiebijeenkomst vindt plaats in Dorpscentrum De Man in Oostvoorne.

Uit ervaringen is gebleken dat bij aanleg van een rotonde het aantal ernstige ongevallen ten opzichte van een "gewone" kruising (beveiligd met verkeerslichten of een voorrangskruising) met 80% kan worden verminderd.
Tevens waarborgt een rotonde een goede verkeersafwikkeling in de toekomst.
Na aanleg van de rotonde wordt de kruising N218 Kleidijk met de Tichelarijweg afgesloten voor alle verkeer.

Informatiebijeenkomst
Er is een voorlopig ontwerpplan gemaakt, in samenwerking met de gemeente Westvoorne, waterschap De Brielse Dijkkring en de Stadsregio Rotterdam. De provincie wil het voorlopige plan bespreken met omwonenden en andere belanghebbenden. Vandaar dat op donderdag 27 maart in Dorpscentrum De Man, Burgemeester Letteweg 30 te Oostvoorne, van 17.00 uur tot 20.00 uur medewerkers van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Westvoorne, waterschap De Brielse Dijkkring, de Stadsregio Rotterdam en raadgevend ingenieursbureau IBZH aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en eventuele suggesties te bespreken. Daarnaast liggen de plannen vanaf 28 maart tot en met 11 april ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Westvoorne (Raadhuislaan 6 in Rockanje).