Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op woensdag 26 maart is een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 20.15 uur zag personeel van een winkel aan de Utrechtsestraat dat een man een broek uit een stelling pakte en zonder deze af te rekenen de winkel verliet. Hij werd door personeel staande gehouden en aan de politie overgedragen. Politiemensen brachten de verdachte, 26 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, over naar het politiebureau. Op het politiebureau bekende de verdachte de diefstal te hebben gepleegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Op woensdag heeft de politie op de Heiligenbergenweg een bromfiets- en gordelcontrole gehouden.

In totaal werden daarbij 34 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet dragen van de autogordel (4), niet dragen van een helm (3), het overschrijden van de constructiesnelheid (17) en het niet verzekerd zijn (3).

Een 20-jarige jongeman uit Leusden was het er niet mee eens dat zijn snorfiets werd ingenomen. De snorfiets had geen verzekeringsplaatje en de jongeman kon geen bromfietscertificaat tonen. Hem werd medegedeeld dat hij op vertoon van de verzekeringspapieren zijn snorfiets op het politiebureau op kon halen. Hij probeerde zijn snorfiets te pakken, maar dat werd hem door politiemensen belet. De jongeman verzette zich daarop hevig en werd vervolgens in de boeien geslagen. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand

LEUSDEN Op woensdag 26 maart heeft brand gewoed in een woning. Niemand raakte gewond.

Rond 12.20 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brand in een woning aan het Dinkelwijk. De 31-jarige bewoonster had de vaatwasser in de keuken aangezet en was naar boven gegaan. Vlak daarna hoorde zij een knal en ging de rookmelder af. Toen zij beneden kwam, zag zij rookontwikkeling uit de keuken komen en verliet direct met haar dochtertje de woning.

In verband met de rookontwikkeling moesten de buren hun woning verlaten en de beide naastgelegen woningen liepen rookschade op. De brandweer had de brand snel onder controle.

Winkeldievegge

AMERSFOORT Op woensdag 26 maart werd een vrouw op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 19.40 uur zag het personeel van een wikel aan de Puntenburgerlaan dat een vrouw meerdere boodschappen uit de schappen pakte en in haar tas stopte. De vrouw passeerde de kassa zonder deze spullen af te rekenen. Daarop werd zij door een winkelmedewerker staande gehouden en even later overgedragen aan de politie.

De vrouw, 27 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, bekende de boodschappen te hebben gestolen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Fietser gewond
AMERSFOORT Op woensdag 26 maart raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.50 uur reed een 35-jarige automobilist uit Amersfoort over de Liendertseweg in de richting van de Ringweg. Voor hem reed een 65-jarige fietser uit Amersfoort. Plotseling stak de fietser vlak voor de auto de weg over en een aanrijding was het gevolg. De fietser verklaarde de auto totaal niet te hebben zien of horen aankomen. De fietser werd met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto en de twee andere inzittenden liepen geen letsel op.