Gemeente Eindhoven

Persbericht: 26 maart 2003, no. 55

Gerard van Mol winnaar fotowedstrijd De mooiste boom van Eindhoven

De winnende foto van de mooiste boom van Eindhoven Gerard van Mol uit Gestel is unaniem gekozen tot winnaar van de fotowedstrijd De mooiste boom van Eindhoven. Zowel de vakjury als het publiek kozen de foto Wilgenboom in de Elzent bij de splitsing van de Tongelreep en de Dommel tot de mooiste foto. De fotowedstrijd werd vorig jaar georganiseerd door de sector Stadsdeelkantoren en de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer van de gemeente Eindhoven en het Milieu Educatie Centrum.

Het tafereeltje van een wilgenboom die spiegelt in de Dommel, vastgelegd door de 74 jarige Gerard van Mol uit het stadsdeel Gestel, is zowel door een vakjury, die bestond uit twee bomenkenners en een fotograaf, als door bezoekers van de expositie De mooiste boom van Eindhoven uitgeroepen tot de mooiste foto. Verder gaf de vakjury de fotografen D. Swif, W. Smits en Th. Ola eervolle vermeldingen.

De expositie van de mooiste inzendingen van bijna 90 deelnemers, die tussen 10 en21 maart in de hal van het Stadskantoor heeft gehangen, is goed bezocht. Bezoekers konden gebruik maken van een stemformulier om hun favoriete foto te kiezen. Na afloop van de expositie telde de stembus ruim 400 stemformulieren.

Prijzen
Tijdens de boomfeestdag 2003 in Tongelre op 26 maart kregen de winnaar en de fotografen met een eervolle vermelding hun prijzen uitgereikt. Met name de winnaar werd flink in het zonnetje gezet. Behalve een prijzenpakket, kreeg Gerard van Mol twee behoorlijk grote eiken aangeboden, die samen met nog 1500 boompjes de grond in gingen. Die 1500 bomen, overigens, werden door basisschoolkinderen uit Tongelre geplant. Verder wordt zijn naam op een plaquette gezet, die bij de plantlocatie komt te staan, en verschijnt de winnende foto in het aprilnummer van het gemeentelijk huis-aan-huisblad Eindhoven dichterbij.

© 2003 Gemeente Eindhoven