Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-03-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.00 u) Donderdag, 27 maart 2003

District Maastricht

Maastricht; aanrijding
Afgelopen woensdagavond omstreeks 20.20 uur vond op de Moutmolen in Maastricht een aanrijding plaats. Een 41-jarige bestuurster van een auto uit Durbuy (B) die met haar auto over de Moutmolen in de richting van de Oeslingerbaan reed, botste met haar auto tegen een fiets, bestuurd door een 19-jarige man uit Maastricht die op het fietspad reed. De fietser kwam bij de aanrijding ten val en raakte gewond (een gebroken neus en allerlei flinke schaafwonden in zijn gezicht). De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Maastricht; bekeuringen tijdens toezicht
De politie heeft tijdens toezicht/controles afgelopen woensdagmiddag en woensdagavond in en rondom de omgeving van het NS-station in Maastricht totaal 19 bekeuringen uitgedeeld. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar drinken van alcoholische drank tot het in de verkeerde richting rijden in een straat met geslotenverklaring / eenrichtingsverkeer.

Maastricht; Rudy imponeert inbreker
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding van alerte getuigen die onraad bespeurden in een kantoorpand aan de Wilhelminasingel in Maastricht en een inbraak vermoedden. De politie die snel ter plaatse ging zag inderdaad dat er via een kelderluik ingebroken was in het kantoorpand en dat de inbreker zich vermoedelijk nog in het pand bevond. De politie besloot tot de inzet van een politie-surveillancehond Rudy en wilde die daadwerkelijk via het kelderluik gaan inzetten waartoe ze dat ook hardop via het kelderluik kenbaar maakte. Dat was vermoedelijk teveel van het goede voor de inbreker en die meldde zich dan ook heel snel bij het opengebroken kelderluik. Daarop kon de politie zonder verdere problemen de verdachte, een 40-jarige man uit Maastricht aanhouden, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd ingesloten. Bij nader onderzoek in het kantoorpand bleken al enkele goederen te zijn klaargezet, vermoedelijk om die te stelen / mee te nemen. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook onderzoekt of de verdachte mogelijk meer op zijn kerfstok heeft.

Valkenburg; poging diefstal bromfiets
Een politie-agent zag afgelopen woensdagavond op de Molenstraat in Valkenburg enkele jongeren bij een gestalde bromfiets staan waarbij hij op een gegeven moment het vermoeden kreeg dat men bezig was de gestalde bromfiets te stelen. De agent greep meteen in en wist een van de jongeren aan te houden. Die had een zogenaamde slotentrekker bij zich hetwelk in beslag werd genomen. Later heeft de politie thuis nog een tweede verdachte aangehouden op verdenking van poging diefstal van de bromfiets. Beide verdachten, twee jongens (16/17) uit Hulsberg en Schimmert werden naar het politiebureau overgebracht waar ze werden ingesloten. De eigenaar van de bromfiets heeft bij de politie aangifte gedaan van de poging diefstal van zijn bromfiets. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze de aanhouding van nog een derde verdachte niet uitsluit.