Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 27-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-20411180 (eenmalig)

Aanhouding na opgeven valse identiteit
ALMERE Bij een controle op het station van Almere Stad is donderdagmorgen een 26-jarige Almeerder aangehouden. Hij wilde met een ongeldig plaatsbewijs de trein in en gaf bij zijn staandehouding een valse identiteit op. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij al vaker bij controles was betrapt op reizen met ongeldige kaartjes. Hij is overgedragen aan de Spoorwegpolitie, die de zaak verder afhandelt.

Aanhouding na wederspannigheid
ALMERE Een 19-jarige bromfietser uit Almere is woensdagavond aangehouden op het Spoorbaanpad. Hij reed met hoge snelheid richting Parkwijk zonder helm en stopte onmiddellijk bij het zien van surveillerende agenten. Die wilden de bromfiets testen op de rollerbank, waartegen de bestuurder zich verzette. Hij is met zijn bromfiets overgebracht naar het bureau, waar bleek dat het voertuig de constructiesnelheid ruim overschreed met een vermogen van meer dan 2.0 KW. De 16-jarige is vervolgens met bekeuringen voor het niet dragen van een helm, de overschrijding van de constructiesnelheid, het niet voldoen aan een bevel en het niet tonen van bromfietscertificaat en verzekeringsbewijs naar huis gegaan.

Aanhouding potloodventer
LELYSTAD De politie heeft aan de Schoener woensdagmiddag een potloodventer aangehouden. Het ging om een 16-jarige jongen uit Lelystad. Een 20-jarige vrouw belde daarvoor de politie. Agenten konden de jongen vervolgens aanhouden, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij weer heengezonden. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Aanhouding na ruzie
URK Op Urk zijn woensdagavond twee Urkers aangehouden, omdat zij eerder die avond gevochten hadden in een uitgaansgelegenheid in hun woonplaats. De aanleiding was dat de twee mannen van 20 en 31 jaar een toegangsverbod hadden. Toen hen de toegang werd geweigerd, ontstond een vechtpartij. Het duo ging er daarna vandoor. De politie kon de twee uiteindelijk aanhouden in een andere uitgaansgelegenheid. Daarbij probeerde de 31-jarige in de buurt van de Raadhuisstraat er vandoor te gaan. Uiteindelijk konden de twee overgebracht worden naar het politiebureau in Lelystad. De twee worden verdacht van huisvredebreuk, mishandeling en openlijke geweldpleging.

Bekeuring na sloop auto
ALMERE Op de Trekweg is woensdagnacht een 28-jarige automobilist uit Almere aangehouden nadat hij een auto in elkaar gereden had. Hij verklaarde dat de auto van zijn broertje was en dat het voertuig naar de sloop zou gaan. Voor die tijd reed hij er daarom mee vanaf Lelystad over de trekweg, waarbij hij al slalommend een aantal bomen en een verkeersbord aanreed. Hij kreeg een bekeuring voor de onverzekerde en ongekeurde auto en de kosten van het wegslepen van het wrak. De verdere schade wordt nog in kaart gebracht.

Aanrijding met letsel
ZEEWOLDE Woensdagmorgen is een 20-jarige automobiliste uit Zeewolde gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Nijkerkerweg/adelaarsweg. De vrouw reed over de Adelaarsweg richting Zeewolde en wilde de Gooiseweg opdraaien, maar zag daarbij vermoedelijk 77-jarige automobilist uit Mijdrecht over het hoofd. Hij reed over de Gooiseweg richting Zeewolde. Bij de botsing raakte de 20-jarige bekneld en moest door de brandweer uit de auto geknipt worden. Zij droeg geen gordel en is met nek- en rugklachten per GGD-ambulance overgebracht naar het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. De man uit Mijdrecht en zijn 76-jarige vrouw konden beiden zelf hun auto verlaten en zijn ter controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.
Een 30-jarige vrouw uit Nunspeet, die over de Ganzenweg reed in de richting van de Gooiseweg, remde voor het ongeluk, maar werd van achteren aangereden door een 54-jarige automobilist uit Hoog Soeren, die verklaarde afgeleid te zijn door verkeer op de Sternweg. Beiden zijn ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd voor nekklachten. De in totaal vier betrokken voertuigen zijn afgesleept.

DRONTEN Op de Rietweg vond donderdagochtend een eenzijdig ongeval plaats. Een 26-jarige automobilist uit Lelystad raakte door nog onbekende oorzaak van de weg op de kruising Rietweg en Swifterweg. Hij werd overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis met nek- en rugklachten.

Illegaal storten
BIDDINGHUIZEN De politie heeft woensdagavond een 27-jarige inwoner uit Biddinghuizen een proces-verbaal aangezegd, omdat hij illegaal afval had gestort aan de Havenweg. Op de Deel werden twee vrouwen uit Biddinghuizen van 36 en 18 jaar woensdagnacht bekeurd, omdat zij ook afval illegaal hadden achtergelaten aan De Deel, in de buurt van het evenemententerrein.

Gaslek
URK Door werkzaamheden is woensdagmorgen aan de Wijk een gasleiding vernield. Brandweer, medewerkers van de gemeente en van de energieleverancier waren ter plaatse. Net als de politie, die het terrein afzette. De brandweer waarschuwde omwonenden, omdat er korte tijd gevaar bestond voor explosiegevaar. Dit vanwege de locatie van het lek en de windstilte. Na een klein uurtje was het lek gerepareerd en kon de afzetting opgeheven worden.

Controle
URK Op Urk werd woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden, waarbij snor- en bromfietsen gecontroleerd werden. Er zijn tal van bekeuringen uitgedeeld, waaronder twaalf voor teveel vermogen, elf voor het niet kunnen overhandigen van een bromfietscertificaat, vijf voor rijden zonder helm, vijf voor geen verzekeringspapieren en eenmaal was de bestuurder nog geen zestien jaar.