Ingezonden persbericht


Persbericht

WEBMETHODS TOEGETREDEN TOT BESTUUR VAN WS-I

Marktleider op gebied van Integratie Software voegt zich bij Accenture, BEA, Fujitsu, HP, IBM, Intel, Microsoft, Oracle en SAP om verregaande Web Services Interoperabiliteit te bewerkstelligen

FAIRFAX, Va. 27 Maart, 2003 webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van integratiesoftware, heeft vandaag bekendgemaakt dat de onderneming is gekozen om toe te treden tot de board of directors van de Web Services Interoperability Organization (WS-I). Na te zijn voorgedragen door Hewlett Packard is webMethods vervolgens gekozen door de leden van de WS-I om één van de twee recentelijk aan het bestuur toegevoegde plaatsen in te nemen. De andere plaats zal worden ingenomen door Sun Microsystems. Andy Astor, vice president Enterprise Web Services zal als afgevaardigde voor webMethods toetreden tot het WS-I bestuur.

"We zijn zeer blij dat webMethods voor deze positie is gekozen door de leden van de WS-I innovatieve organisaties die de toegevoegde waarde inzien van algemeen geaccepteerde standaarden voor webservices. De leden die ons hebben gekozen, geven hiermee blijk van hun waardering voor de vele bijdragen die webMethods reeds heeft geleverd aan de standaardisering van webservices," zegt Andy Astor. "webMethods heeft zes jaar ervaring in het ontwikkelen van standaarden voor webservices, waarmee het de WS-I kan helpen om praktische oplossingen te vinden voor de bestaande en toekomstige uitdagingen."

Als lid van het bestuur meent de onderneming een verfrissende bijdrage te kunnen leveren vanuit een platform onafhankelijk perspectief, met de voor de WS-I zo belangrijke expertise in interoperabiliteit. De core business van webMethods ligt namelijk juist op het tot standbrengen van de benodigde interoperabiliteit tussen een diversiteit aan systemen, waardoor de kosten van bedrijfsbrede integratie kunnen worden verlaagd.

De benoeming op deze nieuwe positie versterkt de reeds bestaande verregaande betrokkenheid van webMethods met de WS-I in verschillende werkgroepen. Als lid van het bestuur zal webMethods zich inzetten voor het ontwikkelen van eenduidige specificaties, die de interoperabiliteit van webservices tussen elk denkbaar platform mogelijk maken.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende onafhankelijk aanbieder van integratiesoftware en levert het meest complete platform voor ondernemingsbrede integratie, inclusief volledige ondersteuning van Enterprise Webservices . webMethods zorgt voor een koppeling tussen bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases, webservices en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Hierdoor kunnen bedrijven kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen. webMethods stelt haar klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. webMethods bedient wereldwijd meer dan 900 klanten, zoals wereldwijde top-2000-bedrijven als Philips, DSM, Casema, Sonofon, Norfolkline, Becton D., Bank of America, Citibank, Dell, Eastman Chemical Company, The Ford Motor Company en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn Accenture, AMS, BMC Software, BroadVision, Cap Gemini Ernst & Young, CSC, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, Atos KPMG Consulting, SAP AG en Siebel Systems.