Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems marktleider in enterprise storage-oplossingen

Waardenburg, 27 maart 2003 - Hitachi Data Systems, dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), blijft de grootste leverancier van enterprise storage. Zakenbank Lehman Brothers wijst in haar Industry Update Hitachi Data Systems opnieuw aan als marktleider met een aandeel van 44%. Met een omzetgroei van 17% voor de high-end Hitachi Lightning 9900 V Series-systemen over het derde kwartaal van het fiscale jaar 2002 (eindigend in december 2002) rapporteerde HDS sterke resultaten. In hetzelfde kwartaal van het voorgaande fiscale jaar leverde HDS 4,7 petabyte aan high-end disk storage-capaciteit (1 petabyte is 1 miljoen gigabyte). Dit afgelopen kwartaal is dit gegroeid naar 7,7 petabyte.

Merrill Lynch verwacht dat HDS over het laatste kwartaal van boekjaar 2002 aanzienlijke groeicijfers zal laten zien. Dit in tegenstelling tot veel hardwareleveranciers, waarvoor een daling in het maart-kwartaal in veel gevallen gangbaar is. De storage-analisten van Merrill Lynch verwachten in hun FlashNote Network Storage van maart 2003 dat HDS haar eerder gestelde forecast voor de tweede helft van boekjaar 2002 zal overtreffen. Ook zakenbank USB Warburg stelt in haar concurrentieanalyse dat niet te verwachten valt dat iemand HDS kan verdringen van de eerste plaats in de markt voor grote monolithische storage-systemen.

Lehman Brothers verwacht dat Hitachi Data Systems ook in de midrange-markt aanzienlijke groei zal laten zien. De cijfers over het derde kwartaal van het fiscale jaar 2002 laten een groei zien van in totaal 0,7 naar 0,9 petabyte. De verwachtingen voor het huidige kwartaal (dat eindigt op 31 maart 2003) zijn, dat de afzet van de nieuwe, modulaire Thunder 9500 V Series-reeks aanzienlijk zal bijdragen aan het resultaat.

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems helpt ondernemingen hun informatie optimaal in te zetten. Daartoe zet HDS haar TrueNorth-strategie in, gericht op storage-oplossingen die informatie-infrastructuren vereenvoudigen, beveiligen en optimaliseren. HDS levert enterprise-klasse en modulaire storage-systemen, storage-managementsoftware en professional services, aangevuld met de beste producten van derde partijen dankzij een aantal strategische allianties. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in 170 landen op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. is één van 's werelds grootste elektronicabedrijven met circa 320.000 werknemers. De omzet in het fiscale jaar 2001, dat eindigde op 31 maart 2002, bedroeg $60,1 miljard. Hitachi Ltd. bouwt en commercialiseert een uitgebreid scala van producten, waaronder informatiesystemen, elektronische producten, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten.

Meer informatie over Hitachi Ltd. is te vinden op: http://global.hitachi.com.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)418 65 72 00
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 656 50 70
E-mail: cas@lvtpr.nl

(c) Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd. Hitachi Freedom Storage, Lightning, Thunder, and TrueNorth are registered trademarks of Hitachi Data Systems.