Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-03-2003 1e persbericht van donderdag 27 maart 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van inbraak in auto aangehouden Na een onderzoek is woensdag rond 20.25 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Torricellistraat. Hij wordt verdacht van een inbraak in een auto op een parkeerterrein aan Den Dolech op 23 maart jl. Een ruit van de auto werd vernield om in het voertuig te komen. Vervolgens werden een jas en een frontje van autoradio weggenomen. De man is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Eindhoven: Verdachte van inbraak en mishandeling getuige aangehouden Na een onderzoek is woensdag rond 14.30 uur een 45-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een horecagelegenheid aan de Bennekelstraat op 21 maart jl. en van mishandeling van een getuige die wakker werd van glasgerinkel en een kijkje ging nemen. Buiten liep hij de dader van de inbraak in de horecagelegenheid tegen het lijf die hem in zijn gezicht sloeg. De getuige liep hierdoor verwondingen aan zijn oog en neus op en is hieraan in het ziekenhuis behandeld. De dader zag kans om te vluchten met een versterker. Plotseling dook een andere man op die de versterker uit de handen van de dader griste en hiermee een woning aan de Bennekelstraat inliep. De politie kon deze laatste man, een 18-jarige Eindhovenaar, in deze woning aanhouden rond 5.30 uur. In de woning werd de versterker aangetroffen. De 18-jarige verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 45-jarige Eindhovenaar is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Helmond: Aanranding
Op de Verlengde Tiendstraat is woensdag rond 20.45 uur een 31-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt verdacht van het aanranden van een 18-jarige Eindhovense op de Weg op den Heuvel eerder die avond. Het slachtoffer liep via de eerdergenoemde straat richting het NS-station van Helmond Centrum toen plotseling iemand haar van achteren betastte. Het meisje weerde de man af die vervolgens op zijn fiets er vandoor ging. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Koffiezetapparaat gestolen
Uit een keet op een bedrijfsterrein aan de Beemdweg is woensdagavond tussen 20.00 uur en 21.35 uur een koffiezetapparaat weggenomen. Een raam was ingeslagen om binnen te komen. De politie stelde een onderzoek in na de inbraakmelding en kon op de Beemdweg rond 23.10 uur een 23-jarige en een 30-jarige Helmonder aanhouden. Het koffiezetapparaat werd in de directe omgeving teruggevonden. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Woninginbraak
In een woning aan de Gooisehof is woensdagavond ingebroken. De dader brak een achterdeur open om binnen te komen. Uit de woning werden sieraden, een helm, een motorjas, en een fototoestel met flitser en lens weggenomen.

Helmond: Lastige bromfietser
Op de Astronautenlaan is woensdag om 18.45 uur een 19-jarige man uit Helmond aangehouden. Dat gebeurde na een achtervolging. Een motoragent zag de man met zijn bromfiets over de Nachtegaallaan rijden. De bromfietser droeg geen helm en hij reed met hoge snelheid in de richting van het Nieuwveld. Hij reed over het fietspad en negeerde een stopteken. Op de Astronautenlaan kon de bromfietser tot stoppen gedwongen worden. De man weigerde zijn personalia bekend te maken en hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Met assistentie van andere politiemensen kon de man naar het bureau gebracht worden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Fietser gewond
Bij een verkeersongeval op de kruising Beatrixlaan Heesakkerweg (ventweg) is een 54-jarige fietser uit Asten gewond geraakt. Hij reed over de ventweg van de Heesakkerweg en kreeg bij de Beatrixlaan geen voorrang van een politieauto die bestuurd werd door een 25-jarige politieagente. De fietser had last van zijn knie en is daaraan in het Elkerliekziekenhuis in Helmond behandeld.

Asten: Inbraak
Woensdagavond is ingebroken in een woning aan het Spicaplein. Van de woning is een raam opengebroken. Uit de woning zijn zes flesjes Underberg gestolen.

Bergeijk: Onder invloed
Op de Eykereind is woensdagavond rond 23.45 uur een 49-jarige automobilist uit Valkenswaard betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van bijna 0,55 uit. De man kreeg een boete van 190 Euro.

Geldrop: Aanrijding onder invloed
Op de Hulst is donderdag om 3.50 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was met zijn bestelauto tegen een lantaarnpaal gereden. Daarna was de auto gekanteld. De man had gedronken en blies 1,85 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs was al bij een eerdere gelegenheid ingenomen.

Reusel: Teveel gedronken
Op de Turnhoutseweg is woensdag rond 20.00 uur een 36-jarige automobilist uit Hapert betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,50 uit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Auto gestolen
Vanaf de Bakkerstraat is tussen woensdagavond 20.00 uur en donderdagochtend 7.00 uur een rode Volkswagen Passat met het kenteken JT-VR-15 weggenomen.

Waalre: Verkeerscontrole
Op de kruising Wollenbergstraat - Willibrorduslaan is donderdagochtend tussen 7.30 en 8.45 uur een roodlichtcontrole gehouden. 9 personen werden hier bekeurd voor het rijden door rood.