Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

27-03-2003
Bedrijfsverzamelgebouw Buitenpost stapje dichterbij

Het 'Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen Buitenpost' wordt voor de inwoners van de gemeenten Achtkarspelen en Kollumerland c.a. hét centrale adres voor iedereen die vragen heeft met betrekking tot werk en inkomen. Dus zowel voor werkgevers als voor werknemers en uitkeringsgerechtigden, maar ook voor mensen zonder uitkering die graag aan de slag willen.

De initiatiefnemers van het bedrijfsverzamelgebouw in Buitenpost zijn de gemeenten Achtkarspelen en Kollumerland c.a., het UWV en het CWI Buitenpost. Een bedrijfsverzamelgebouw bestaat namelijk uit minimaal een CWI, de front office van de afdeling Sociale Zaken van de gemeenten en het UWV. Een bedrijfsverzamelgebouw wordt gezien als een verdere uitbouwing van de huidige samenwerking tussen de partners.

Plan van aanpak vastgesteld
Het college van B&W van Achtkarspelen heeft afgelopen dinsdag 25 maart het plan van aanpak 'SUWI-bvg' (Structuur Uitvoering Werk en Inkomen - bedrijfsverzamelgebouw) vastgesteld. Dit zal volgende maand ter kennisgeving aan de gemeenteraad worden aangeboden. In het plan van aanpak SUWI-bvg komen de volgende zaken aan de orde:
- het dienstverleningsconcept;

- de mogelijke plaats van vestiging, eventueel op de hoek Irenestraat / Christinastraat;

- het programma van wensen en eisen;

- de begroting;

- het implementatieplan.

Op basis van het plan van aanpak wordt binnenkort door de stuurgroep een concreet voorstel opgesteld, waarin de totstandkoming van een bedrijfsverzamelgebouw uitgebreid is uitgewerkt. Ook ten aanzien van de financieel-economische consequenties.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
- Jorien Bakker van Communicatie, telefoon 0511 - 548144