Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Chinese longontsteking blijkt SARS te zijn

De atypische longsteking die sinds november vorig jaar in China heerst, blijkt identiek te zijn aan SARS. China maakte gisteren bekend dat het nu 792 SARS-patiënten kent en 31 dodelijke slachtoffers.

Na de vaststelling van de Wereld Gezondheidsorganisatie dat de Chinese longontsteking identiek is aan SARS, laten de dagelijkse statistieken van vermoede en bevestigde ziektegevallen vanaf 1 februari 2003 aanzienlijk hogere cijfers zien. Alle gevallen van SARS in China concentreren zich nog steeds alleen in de provincie Guangdong.

Verschillende Aziatische landen hebben na bekendmaking van de nieuwe cijfers lokale maatregelingen getroffen die het risico op verdere verspreiding van de ziekte moet wegnemen. De Wereld Gezondheidsorganisatie heeft gezegd dat zij het geven van reiswaarschuwingen overbodig blijft vinden. De ziekte kan volgens de huidige gegevens alleen opgelopen worden na intensief contact met een patiënt.

Wanneer de nieuwe Chinese cijfers niet worden meegeteld, is het aantal vermoede en bevestigde SARS-gevallen gisteren met 41 patiënten toegenomen.

Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS)
1.
Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS)
Vraag en antwoord, 25-3-2003

Advies aan reizigers over ernstige acute longontsteking (SARS) 2. Advies aan reizigers over ernstige acute longontsteking (SARS) Folder, 20-3-2003

Om de folder op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/document...er=393&page=19421 .

Aantal verdachte en bevestigde gevallen SARS 26 maart 3. Aantal verdachte en bevestigde gevallen SARS 26 maart Externe link, 27-3-2003

Engelse site Wereld Gezondheidsorganisatie