NATIONALE GROTE CLUBACTIE

Surpriseloterij

P E R S B E R I C H T

Tilburg, 27 maart 2003

Aanvullende geldprijs voor 250 verenigingen
Nationale Grote Clubactie keert extra bedrag van 114.000 euro uit

Vandaag, donderdag 27 maart, vindt de trekking plaats van de Surpriseloterij, een extra loterij die is georganiseerd door de Nationale Grote Clubactie. Via deze Surpriseloterij komt het niet-geclaimde prijzengeld van de Nationale Grote Clubactie, terug bij de deelnemende verenigingen.
Niet geclaimd prijzengeld verloot
Bij een loterij worden nooit alle prijzen geclaimd. Er blijft dus altijd geld over. Bij de Nationale Grote Clubactie is dat niet anders. Door het bijzondere karakter van de Grote Clubactie zijn het echter de deelnemende verenigingen die van het overgebleven geld profiteren. Ook vorig jaar was dat het geval. Toen ontvingen maar liefst 250 verenigingen een extra geldprijs die via de Surpriseloterij werd verloot. Vorig jaar ging het om 113.500 euro, bijna hetzelfde bedrag als dit jaar.
Nog hogere opbrengst voor verenigingen
Door het extra geldbedrag komt de netto opbrengst van de loterij voor de betreffende verenigingen uit op 82%. Nog eens 2% extra dus, boven op de gebruikelijke en gegarandeerde 80% die ze overhouden aan de lotenverkoop via de Grote Clubactie. Met die lotenverkoop hebben de lotenverkopers in 2002 gezamenlijk al 7 miljoen euro voor hun verenigingen binnengehaald.
Verenigingen die zich vóór 1 juni 2003 opgeven voor deelname aan de Grote Clubactie dit jaar, dingen opnieuw mee in de Surpriseloterij. Meevaller komt soms precies op het goede moment Soms komt een meevaller in de vorm van een extra geldbedrag voor een club precies op het goede moment. Bijvoorbeeld voor een turnvereniging in het zuiden van het land: 'Precies in de periode dat er flink getraind moest worden voor de landelijke kampioenschappen, begaf één van onze belangrijkste turntoestellen het. We kwamen behoorlijk wat geld tekort voor een nieuw toestel. De aanvulling van de Surpriseloterij kwam dus als geroepen.'

Meer dan 30 jaar Grote Clubactie
De Grote Clubactie is een loterij die ruim 30 jaar geleden is gestart met als doel het verenigingsleven in Nederland financieel te ondersteunen. De kracht van de actie is dat minimaal 80% van de lotenopbrengst ten goede komt aan de deelnemende verenigingen. De Grote Clubactie vormt hiermee jaarlijks een belangrijke vaste inkomstenbron voor duizenden clubs in Nederland.


-- einde bericht --