Politie Gelderland-Midden


Persberichten politieregio Gelderland-Midden

Home > Info&Service

Arnhem Veluwezoom

---

Dieren, verkoop softdrugs vanuit growshop: 7 aanhoudingen Publicatiedatum: 27-03-2003

Gisteren omstreeks 14.00 uur heeft de politie zeven aanhoudingen verricht in de Roodborstlaan in Dieren voor overtreding van de opiumwet. Een 18-jarige man uit Rheden en een 32-jarige man uit Druten worden verdacht van het verkopen van softdrugs vanuit een growshop. Zij zijn in verzekering gesteld. De politie heeft gisteren bij de inval softdrugs en geld in beslag genomen.

De andere vijf aanhoudingen betreffen personen (15-, 17-, 20- en 22-jarige jongens uit Dieren en één 18-jarige jongen uit Laag Soeren) die in het bezit waren van weed. Zij zijn allen gisteren al heengezonden.

De gebiedsagent en de afdeling Verdovende Middelen zijn een onderzoek gestart na verschillende klachten uit de buurt. De afgelopen weken heeft de politie meerdere personen (waaronder minderjarigen) aangehouden die softdrugs gekocht hebben in de growshop. Het onderzoek heeft uiteindelijk geresulteerd in de aanhoudingen gisteren.

voor nadere informatie:
Remke Weller
Communicatie AVZ
politie Gelderland-Midden
026 352 4315

---

Doesburg, jongen (13) bekeurd na rijden zonder rijbewijs Publicatiedatum: 27-03-2003

De politie heeft woensdagavond op de Kraakselaan in Doesburg een 13-jarige knaap uit die plaats bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Surveillerende agenten werden door enkele voorbijgangers gewezen op een wel erg jonge bestuurder van een auto. Na een korte zoektocht werd de auto op de Kraakselaan rijdend aangetroffen met de knaap nog achter het stuur. De jongen had de sleuteltjes zonder medeweten van zijn oudere zus ontfutseld en was een blokje om gaan rijden met haar auto. Agenten reden de auto naar het politiebureau, waar de ouders van de knaap werden ontboden om hun zoon en de auto af te halen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, beschonken bromfietser `loopt' tegen de lamp Publicatiedatum: 27-03-2003

Tegen een 49-jarige Arnhemmer is gisteravond proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van een eenzijdig ongeval op de John Frostbrug in zijn woonplaats terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Agenten troffen na een melding op de John Frostbrug de 49-jarige verdachte aan. De man zou met zijn bromfiets tegen een paal zijn gereden. De agenten vermoedden overmatig drankgebruik en onderwierpen hem aan een blaastest, waarna het vermoeden werd bevestigd. De man bleek ongeveer tweeëneenhalf maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Hij werd later heengezonden met een boete en een rijverbod van 5 uur. De verdachte was niet gewond en er was geen noemenswaardige schade ontstaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doorwerth, jongens brengen granaat naar politiebureau Publicatiedatum: 27-03-2003

Twee minderjarige jongens hebben gisteren een door hen aangetroffen granaat afgeleverd aan het politiebureau aan de Van der Molenallee in Doorwerth. De jongens hadden het explosieve goedje uit de Tweede Wereldoorlog met een metaaldetector gevonden in de nabijheid van het Drielse Veer en kwamen hun vondst apentrots aan het bureau afgeven. De agent die de granaat in ontvangst nam drukte beide knapen op het hart dergelijke vondsten voortaan te laten liggen vanwege spontaan explosiegevaar. Bovendien is het zoeken met een metaaldetector verboden volgens de Algemene Plaatselijke Verordening. De granaat is op een veilige plaats opgeborgen en zal binnenkort aan het Explosieven Opruimingscommando worden overgedragen om onschadelijk te worden gemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, gewelddadige winkeldief met verzet aangehouden Publicatiedatum: 27-03-2003

Een 45-jarige Arnhemmer is gistermiddag door de politie aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstal vanuit een zaak aan de Middelgraaflaan in Arnhem-Zuid. Surveillerende agenten werden rond tien uur op de Drieslag aangesproken door een verkoopster die verklaarde dat er zojuist een man in de zaak was geweest die ondermeer een doos sigaren had ontvreemd. Ook zou de man een boekje hebben willen meenemen. Toen hij daarover werd aangesproken dreigde hij het personeel te zullen gaan slaan, waarop hij de zaak uitliep. Aan de hand van het opgegeven signalement troffen de agenten de man even later aan op de Middelgraaflaan, waarop hij werd aangehouden. De man verzette zich echter bij zijn aanhouding, waarbij zowel hij als een van de agenten licht gewond raakten. Met moeite lukte het uiteindelijk de man te overmeesteren en te boeien, waarna hij werd ingesloten. De verdachte uitte ook verschillende bedreigingen naar de agenten. De verdachte is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Heelsum-Doorwerth, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 27-03-2003

De politie heeft gisteren op een drietal plaatsen in Heelsum en Doorwerth verkeerscontroles gehouden. De controles leverden in totaal 31 bekeuringen op. Er werd gecontroleerd op de Utrechtseweg in Heelsum en in Doorwerth op de Van der Molenallee en eveneens Utrechtseweg. In 27 gevallen werd proces-verbaal opgemaakt tegen bestuurders die de autogordel niet droegen. Tegen een 43-jarige Renkummer werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij in een auto reed terwijl hem de rijbevoegdheid door de rechter was ontzegd. Van een 22-jarige man uit Renkum werd de bromfiets afgenomen omdat zijn voertuig was voorzien van een vals goedkeuringsnummer. Verder werden er bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder helm en een verlopen APK.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst, bonnen bij bestrijding parkeeroverlast
Publicatiedatum: 27-03-2003

In het kader van de bestrijding van parkeeroverlast zijn door de politie woensdag op de Dorpsstraat in Elst 10 bonnen uitgedeeld. Bestuurders waren in overtreding doordat zij geen parkeerschijf gebruikten of de verkeerde tijd op de schijf hadden aangegeven. In het centrum van Elst is door de gemeente een zogenoemde `blauwe zone' ingesteld om de overlast door geparkeerde auto's in te dammen. Met gebruikmaking van de parkeerschijf is het in de aangeduide zones toegestaan om maximaal anderhalf uur te parkeren op daartoe aangewezen plaatsen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Valburg, snelheidscontrole
Publicatiedatum: 27-03-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag weer een snelheidscontrole gehouden op de Weteringsewal in Valburg. Onder 460 passanten, die tussen acht en half twee gecontroleerd werden, bleken 7 de maximumsnelheid van 80 km/u te hebben overschreden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Pannerden, colporteur aangehouden
Publicatiedatum: 27-03-2003

De politie heeft gistermiddag op het Burgemeester Cremersplein in Pannerden een 19-jarige man uit Polen aangehouden in verband met het venten zonder vergunning. De man zou met tekeningen langs de deuren zijn gegaan. Nadat enkele buurtbewoners argwaan kregen belden zij de politie. Surveillerende agenten troffen de man op straat aan. De tekeningen werden in beslag genomen. De man is later heengezonden met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Lunteren, eigenrichting leidt tot proces-verbaal Publicatiedatum: 27-03-2003

De politie in de unit Midden maakt proces-verbaal op tegen een 19- en een 20-jarige inwoner uit De Glind. Zij maakten zich op 2 maart schuldig aan mishandeling en diefstal (na geweld) van een personenauto. Het 23-jarige slachtoffer, een man uit Veenendaal, heeft hiervan aangifte gedaan.

De twee verklaarden de mishandeling begonnen te zijn, omdat zij de man herkenden als degene die zo'n anderhalf tot twee jaar geleden een vriend van hen behoorlijk zou hebben mishandeld. Van dat incident zou toen geen aangifte gedaan zijn, zodat er ook geen politiebemoeienis met die kwestie is geweest. Maar daardoor meenden de twee nog wel een rekening te moeten vereffenen.

Mishandeling en diefstal
En dat leidde op zondag 2 maart op de Barneveldseweg in Lunteren tot een gewelddadig treffen. De 20-jarige man zou daarbij de aangever hebben gestompt, terwijl hij nog in zijn auto zat. Toen de Veenendaler eenmaal was uitgestapt, dreigde hij met een plank geslagen te worden. Deze slag kon hij tijdig afweren.
De 19-jarige man vernielde met zijn blote vuisten de voor- en achterruit van de auto. Ook zou hij één van de inzittenden een gebroken neus hebben geslagen. Daarna stapte hij in de auto en reed er mee weg. Op de Blankenspoorsedijk eindigde deze rit, die bedoeld was om te "... jennen" tegen een boom. De schade van ruim 1000 Euro is inmiddels door de verdachten vergoed.

PV
Desondanks is er proces-verbaal opgemaakt voor de feiten, zodat Justitie zich eerdaags over de kwestie kan uitspreken. In afwachting van de terechtzitting zijn de verdachten, die overigens op maandag 17 maart konden worden aangehouden, weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688221

---

Kootwijkerbroek, winkelier verijdelt diefstal
Publicatiedatum: 27-03-2003

Een 37-jarige winkelier uit Kootwijkerbroek heeft woensdagmiddag een diefstal op de Wesselseweg weten te verijdelen. Rond een uur zag de winkelier vanuit zijn woning twee mannen goederen in een auto laden die voor de winkel stonden uitgestald. De winkel was in verband met middagpauze gesloten. De winkelier bedacht zich geen moment en spurtte naar buiten en trok beide mannen uit de auto toen ze net weg wilden rijden. Hij gebood het tweetal de zojuist ingeladen goederen weer uit te laden, waaraan het tweetal voldeed. Toen de dieven er weer vandoor wilden gaan probeerde de winkelier dit te beletten. Hij greep een van de twee vast, terwijl het tweetal wegreed in de auto. De winkelier moest hen toen laten gaan. Beide dieven werden door de politie niet meer aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, winkeldieven slaan slag
Publicatiedatum: 27-03-2003

Een 39-jarige winkelier uit Wageningen heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van winkeldiefstal. Daarbij heeft een onbekende kans gezien om voor enkele honderden euro's aan merkkleding te ontvreemden. Vermoedelijk is het winkelpersoneel door twee handlangers aan de praat gehouden, waardoor de onbekende de mogelijkheid had de buit in een speciaal geprepareerde tas te stoppen en weg te komen. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, automobilist bekeurd na aanrijding fietser Publicatiedatum: 27-03-2003

De politie heeft gisterochtend proces-verbaal opgemaakt tegen een 28-jarige automobilist uit Wageningen wegens het veroorzaken van een verkeersongeval op het Plantsoen in zijn woonplaats. Bij het ongeval nabij de kruising met de Stationsstraat en de Gerdesstraat, raakte een 42-jarige fietsster uit Wageningen licht gewond. De vrouw reed omstreeks kwart voor acht over de Stationsstraat, komende vanuit de richting Stadsbrink. Gekomen bij de kruising met het Plantsoen werd zij aangereden door een haar van rechts over het Plantsoen naderende auto, bestuurd door een 28-jarige Wageninger. De Wageninger had vermoedelijk de fietsster over het hoofd gezien en zou bovendien niet gestopt zijn voor het stopbord net voor de kruising. Bij de aanrijding liep de vrouw enkele kneuzingen op aan haar knie en rug. Voorzover bekend was ziekenhuisopname niet nodig voor het slachtoffer. Tegen de 28-jarige automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen-Bennekom, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 27-03-2003

De politie heeft gisteren samen met collega's van het verkeershandhavingsteam enkele verkeerscontroles gehouden in Wageningen en Bennekom. Op de Bovenweg in Bennekom werden gisteren 23 automobilisten bekeurd omdat ze geen gordel droegen. Gebruik van de autogordel levert een aanzienlijke bijdrage in de verkeersveiligheid. Op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom werd tussen acht en een uur een snelheidscontrole gehouden. Onder 5780 passanten bleken 26 bestuurders de maximumsnelheid van 80 km/u te hebben overschreden. Bij een verlichtingscontrole op de Churchillweg in Wageningen werden in de avonduren tussen kwart voor tien en kwart over tien vijf fietsers bekeurd omdat zij geen licht voerden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wekerom, verdachte na inbraak aangehouden
Publicatiedatum: 27-03-2003

Een 32-jarige man uit Utrecht is afgelopen nacht door de politie aangehouden op de Apeldoornseweg in Wekerom op verdenking van een inbraak in een gebouw aan die straat. Getuigen meldden eerder op de avond dat er een inbraak in het gebouw zou hebben plaatsgevonden. Na een onderzoek op het terrein werd omstreeks twee uur `s nachts de 32-jarige man aangetroffen die als verdachte kon worden aangemerkt. Er is nog niet bekend wat er precies ontvreemd is, wel werd er braakschade aangetroffen aan de buitenkant van het gebouw. Ook bleek in een van de ruimtes een kast te zijn opengebroken. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, automobiliste gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 27-03-2003

Bij een verkeersongeval op de Frankeneng in Ede is woensdagochtend een 42-jarige automobiliste uit Ede gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond half negen, toen de vrouw met haar auto vanuit de richting Lorentzstraat een voor haar rijdende auto, bestuurd door een 34-jarige Arnhemmer, inhaalde. Daarbij raakte zij met haar auto de linker achterzijde van de auto van de Arnhemmer, waardoor zij de macht over het stuur verloor en frontaal botste op een geparkeerde auto. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen op aan haar been en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de aanrijding liepen alle betrokken voertuigen schade op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


- einde berichten -