De Unie


Delta Lloyd: Uitslag stemming CAO

27 maart 2003 - Door middel van deze circulaire willen wij u informeren over de uitslag van de stemming over de eerste concern-CAO van Delta Lloyd N.V.

Zoals reeds in de ledenvergaderingen aangekondigd hebben wij de uitslag opgesplitst in vier groepen, zodat inzichtelijk is hoe de medewerkers vallend onder de vier verschillende bedrijfstak-CAO's hebben gestemd. De uitslag is als volgt:

CAO voor het Verzekeringsbedrijf Binnendienst:
Voor: 95 %
Tegen: 5 %
Onthouding: 0 %

(N.B. zowel DL-V als OHRA geven een positief resultaat)

CAO voor het Verzekeringsbedrijf Buitendienst:
Voor: 70,8 %
Tegen: 18,5 %
Onthouding: 10,8 %

(N.B. zowel DL Budi als NSF geven een positief resultaat)

CAO Zorgverzekeraars:
Voor: 63,2 %
Tegen: 36,8 %
Onthouding: 0 %

Algemene Banken CAO:
Voor: 12,8 %
Tegen: 87,1 %
Onthouding: 0 %

Uit deze uitslag hebben wij de volgende conclusie getrokken: De Unie is bereid haar handtekening te zetten onder de eerste Delta Lloyd CAO, met een uitzondering voor de medewerkers van Delta Lloyd Bank. Een uitslag die bij ons gemengde gevoelens oproept. Uiteraard zijn wij zeer verheugd over het feit dat u concernbreed in meerderheid heeft aangegeven tevreden te zijn met de uitkomsten van het werk dat wij de afgelopen twee jaar voor u hebben verricht. Teleurgesteld zijn wij over het feit dat wij voor de medewerkers van Delta Lloyd Bank geen resultaat hebben kunnen bereiken waar een meerderheid zich in kan vinden. Uit de stemmingsuitslag volgt dat zij onder de werkingssfeer van de Algemene Banken CAO dienen te blijven vallen. Deze conclusie hebben wij aan uw werkgever overgebracht. Indien deze conclusie voor uw werkgever aanleiding mocht zijn om met ons de gesprekken te hervatten, zijn wij daar toe bereid.Uiteraard houden wij de medewerkers van Delta Lloyd Bank van eventuele ontwikkelingen op de hoogte.

Zoals bekend zal de CAO na ondertekening per 1 januari 2003 van kracht worden. Met deze stemmingsuitslag is het werk niet afgerond. De komende tijd zullen er ongetwijfeld zaken op de tafel van CAO-partijen belanden, die voortvloeien uit de implementatie van de nieuwe regelgeving. Daarbij zijn wij natuurlijk zeer geïnteresseerd in uw praktijkervaring. Wij gaan er vanuit dat u ons van uw ervaringen op de hoogte zult houden !

In het vertrouwen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, tekent

met vriendelijke groet,

Daan Leeman,
bestuurder


* Intropagina Delta Lloyd

donderdag, 27 maart 2003