Radio Nederland Wereldomroep

Persberichten

25 maart 2003
Gepubliceerd op

Extra uitzendingen Wereldomroep en BVN-TV voor het Midden-Oosten tot nader order gehandhaafd

De extra frequenties van de Wereldomroep en de extra zendtijd op de satelliet voor BVN-TV blijven tot nader orde gehandhaafd. Met het oog op de naderende oorlog in Irak zette de Wereldomroep vanaf 19 maart extra uitzendingen in om zo -naast de reguliere luisteraars en kijkers- de Nederlandse militairen en ambassades in een groot deel van het Nabije- en Midden-Oosten zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Deze maatregel gold in eerste instantie voor één week.

Radio
Aan de bestaande kortegolf frequenties richting het Midden-Oosten zijn toegevoegd de 7310 kHz (van 04:30 tot 05:25 Nederlandse wintertijd), die in Turkije, Israël, Saoedi-Arabië, Koeweit, Iran en Irak te ontvangen is; en de 21735 kHz (van 14:30 tot 15:25 Nederlandse wintertijd), die in Afghanistan en Pakistan te beluisteren is. Deze extra winterfrequenties zijn geldig tot en met zaterdag 29 maart. De extra zomerfrequenties, die de Wereldomroep vanaf zondag 30 maart inzet, worden zo snel mogelijk gecommuniceerd via de radiouitzendingen en www.wereldomroep.nl.

TV
Via de Hotbird 3 satelliet is BVN-TV in het Nabije en Midden-Oosten de BVN-TV uitzendingen 24 uur per dag te ontvangen. Alle extra uitzendingen zijn free-to-air.

Een overzicht van alle huidige frequenties en uitzendtijden per doelgebied zijn te vinden op www.wereldomroep.nl. De BVN-TV satelliet gegevens staan op www.bvn.nl.

De Wereldomroep is de internationale publieke omroep van Nederland. Via radio, televisie en internet biedt de Wereldomroep nieuws, informatie en cultuur in het Nederlands, Engels, Spaans, Indonesisch, Portugees, Frans en Papiamento aan miljoenen mensen over de hele wereld. Meer informatie over de Wereldomroep staat op www.wereldomroep.nl.

BVN-TV is een samenwerkingsverband van de Publieke Omroep, de VRT en de Wereldomroep. Nederlandstaligen in het buitenland kunnen via BVN-TV televisieprogramma's van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen ontvangen, waaronder nieuws, actualiteiten, kinderprogramma's, sport en documentaires. BVN-TV is nu al te ontvangen in meer dan 100 landen in Europa, Noord Afrika, Zuidelijk Afrika, het Midden-Oosten, de Nederlandse Antillen, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Uitgebreide programma-informatie en ontvangstgegevens staan op www.bvn.nl.




Radio Nederland Wereldomroep