Ingezonden persbericht



*** P E R S I N F O R M A T I E ***

HITMA B.V. 27 maart 2003

Betreft: persinformatie m.b.t. deelname HITMA-groep aan Industrial Maintenance 2003

De HITMA-groep presenteert tijdens de Industrial Maintenance op stand op stand 393 in de Maashal diverse productlijnen die kunnen worden ingezet bij industrieel onderhoud. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de HITMA-servicedienst die zich o.a. bezighoudt met oliemanagement, onderhoud van luchtdrogers, reparatie en kalibratie van instrumentatie, onderhoud en kalibratie van gas- en vlamdetectiesystemen en de service aan filtertestapparatuur en filtratiesystemen. Het centrale thema van de beursdeelname van HITMA is "Service op maat".

Noviteiten:

Uitbreiding serviceactiviteiten met mobiel laboratorium

De activiteiten van de HITMA-servicedienst bestaan onder andere uit het uitvoeren van het oliemanagementprogramma (oliemonstername, reinheidsanalyse, waterbepaling in olie, reinigen van olie in hydraulische- en smeeroliesystemen en de service aan en jaarlijks onderhoud van oliereinheidsbepalers). Sinds kort beschikt HITMA voor deze oliemangementactiviteiten over een nieuwe servicebus. Dit mobiele laboratorium is uitgerust met een filterwagen, spoelunit, purifier, particle cleanliness monitor, microscoop en monstername-apparatuur.

Niet alleen voor het opschonen of analyseren van hydrauliek- of smeerolie kan men de HITMA-servicedienst inhuren. Ook voor preventief onderhoud aan filtratiesystemen is een onderhoudscontract op maat mogelijk. Door een volledige rapportage over de conditie van het systeem wordt de kwaliteit gewaarborgd en de kans op storingen geminimaliseerd. HITMA verhuurt ook spoelunits om een teveel aan water in een olie te verwijderen. De HITMA-medewerkers kunnen de klant bij het gebruik van de units en het analyseren van de olie begeleiden. Tevens adviseren zij bij de keuze van de juiste filters.

Nieuwe meetinstrumenten

De Industrial Maintenance staat voor de instrumentatie-afdeling van HITMA in het teken van draagbare meetinstrumenten. HITMA vertegenwoordigt sinds 2002 de 'multifunction' instrumenten van Kimo. Deze draagbare testinstrumenten zijn geschikt voor meerdere grootheden en beschikken over een geheugen voor gegevensopslag. Kimo ontwikkelt ook instrumentatie voor één grootheid en zonder gegevensopslag. Deze producten worden met name toegepast voor luchtbehandeling en klimaatbeheersing. De afnemers variëren van kleine installatiebedrijven tot grote industriële ondernemingen.

Van Lufft presenteert HITMA tijdens de Industrial Maintenance een nieuwe lijn draagbare meetinstrumenten voor luchtvochtigheid en temperatuur. Deze klimaatbeheersingsinstrumenten onderscheiden zich door de hoge nauwkeurigheid. Vanaf mei is ook de nieuwste uitvoering van de Opus 10 van Lufft beschikbaar. Deze datalogger met externe of interne probes voor temperatuur, luchtvochtighed, druk en CO2 is zeer accuraat en onderhoudsvrij. De Opus 10 heeft een groot display en werkt met Windows-evaluatiesoftware.

Een compleet nieuwe leverancier van de instrumentatie-afdeling is Jules Richard Instruments. Zij leveren infrarood temperatuurmeters en registratie van luchtvochtigheid en temperatuur d.m.v. thermohygrografen.

Nieuwe in-line monitor voor continue controle oliereinheid

Tijdens de Industrial Maintenance is ook de HITMA-divisie Filtratie- en separatietechnologie vertegenwoordigd. Zij tonen verschillende soorten filters voor zowel hydrauliek en pneumatiek als industriële toepassingen. Daarnaast is er aandacht voor de laboratoriumondersteuning die HITMA biedt en wordt er uitleg gegeven over de werking van filtertestapparatuur, de watersensor, purifiers, filterwagens, persluchtdrogers, deeltjestellers (PIM400 en PCM400) en de Detalog (remaining life indicator).

Nieuw in het filtratie-assortiment is de deeltjesteller PIM400 (Pall In-line Monitor). Deze is door Pall Machinery ontwikkeld voor het continu meten van het reinheidsniveau van de olie in hydrauliek- en smeeroliesystemen. De PIM400 monitor is een compact op zichzelf staand instrument. Het vormt een grote verbetering op het gebied van het continu monitoren van deeltjesvervuiling in hydrauliek- en smeeroliesystemen.

Doordat deze monitor in-line geplaatst wordt, heeft men continu actuele informatie over de conditie van de olie. Daarnaast biedt het in-line plaatsen van de PIM400 de volgende voordelen:


- Grafische weergave van de actuele reinheid;


- Geen olieverlies door monstername;


- Geen externe monstername meer nodig;


- Implementatie van toestandsafhankelijk onderhoud.
Deze voordelen resulteren in besparingen op het gebied van onderhoud en olie.

De PIM 400 geeft de oliereinheid weer volgens ISO4406 of NAS1638. Door de monitor via een seriële communicatiepoort te koppelen aan een procescomputer kan men de alarmniveaus zelf instellen en eventueel zichtbaar maken op een PC.


---



Ingezonden persbericht