Politie IJsselland









Politie IJsselland





Zwolle, 27 maart 2003



POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN ONTUCHT



Dinsdag 25 maart rond 17.30 uur zijn twee Zwolse meisjes van 10 en 12 jaar in een park aan de Middelweg/Mastenbroekerallee nabij de honk- en softbalvelden aangesproken door een man die vanaf de Mastenbroekerbrug kwam lopen. De man liet de meisjes pornografische foto's zien en vroeg of zij dit ook bij hem wilden doen. De meisjes zijn geschrokken weggerend. De man is hun nog even achterna gerend, maar toen de meisjes op hun fietsen wegreden in de richting van de Twistvlietbrug is de man weggelopen in de richting van de Palestrinalaan.

Het betreft een blanke man met een leeftijd tussen de 20 en 30 jaar. Hij had een slank postuur en was ongeveer 1.80 tot 1.85 meter lang. Hij droeg kort, donkerblond tot bruin haar, met een scheiding in het midden. Verder viel op dat hij felblauwe ogen had. Hij sprak Nederlands en droeg een grijs/witte blouse, een zwarte pantalon met een vouw in het midden en zwarte schoenen.

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval of personen die aanslaan op het signalement van de man. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de afdeling zedenzaken van de politie in Zwolle via nummer 0900-8844.



Noot aan de redactie: Met vragen kunt u contact opnemen met Nanda Kappers, 038-4963183.


---- --









Politie IJsselland





Zwolle, 27 maart 2003



KLOK UUR VOORUIT IN DE HORECA



Komend weekend wordt de klok weer een uur vooruit gezet. Met de horeca in de Zwolse binnenstad is vorig jaar afgesproken dat het verzetten van de tijd binnen de horeca niet om 02.00 uur plaatsvindt, maar pas na sluitingtijd. Dit betekent dat de horecagelegenheden dit weekend sluiten om 04.00 uur wintertijd en dus 05.00 uur zomertijd.


Noot aan de redactie: Met vragen kunt u contact opnemen met Nanda Kappers, 038-4963183.


---- --