De Unie


Fortis Bank Nederland: Concept CAO voorstellen

27 maart 2003 - Als het aan de kaderleden van De Unie bij Fortis Bank Nederland ligt, kenmerken onze CAO-voorstellen zich dit jaar doordat zij beperkt en realistisch zijn. De Unie wil hiermee uitstralen rekening te houden met het huidige economische tij en de ontwikkeling van werkgelegenheid bij Fortis Bank Nederland.

Uitgangspunt voor "niet teveel CAO-voorstellen" is wel dat werkgevers instemmen met een loonsverhoging van 2,5% structureel per de ingangsdatum van de CAO. In het centrale overleg tussen werkgevers, overheid en vakorganisaties is afgesproken dat de CAO-lonen het komende jaar niet meer zullen stijgen dan deze 2,5%. Om te voorkomen dat een koopkrachtachteruitgang ontstaat, is deze 2,5% voor ons een absoluut minimum.

In het komende jaar zullen wij met Fortis spreken over het Sociaal Plan, dat aan het eind van dit jaar afloopt. Wij zijn zeer kritisch naar de huidige uitvoering van het Sociaal Plan, waarin tientallen mensen in het loopbaancentrum zitten en interne budgettering ertoe leidt dat interne herplaatsing moeizaam verloopt. Over onze inzet voor de besprekingen over het Sociaal Plan zult u te zijner tijd bericht ontvangen.

Uw mening telt
Bijgevoegd treft u de concept-voorstellenbrief aan welke gemaakt is in overleg met de kaderleden van De Unie bij Fortis Bank Nederland. Graag vernemen wij van u of het eens bent met onze inzet voor de komende CAO-onderhandelingen. Wij verzoeken u daarom bijgevoegd reactieformulier voor 14 april 2003 aan ons te retourneren. Vervolgens zullen de kaderleden op basis van uw reacties de voorstellenbrief vaststellen.

Met vriendelijke groet,

Gerwin van der Lei
Bestuurder

* Integrale tekst Concept CAO voorstellen (PDF file)
* Reactieformulier Concept CAO voorstellen (PDF file) opsturen voor 14 april 2003

* Intropagina Fortis Bank

donderdag, 27 maart 2003