Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 27-03-2003 Persberichten district Den Bosch

HENNEPKWEKERIJ IN WONING, Vlijmen

Woensdagmiddag heeft de politie in een leegstaande woning aan de Wolput in Vlijmen een hennepkwekerij ontmanteld. De gehele eerste verdieping was in gebruik als hennepkwekerij. In totaal werden er 503 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd alsmede assimilatielampen, koolstoffilters en ventilatoren. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

AANTASTING OPENBARE ORDE, `s-Hertogenbosch

Woensdagmiddag is in de Van Berckelstraat in zijn woonplaats `s-Hertogenbosch een 20-jarige Bosschenaar aangehouden. De man stond op straat te schelden, schopte tegen reclameborden en dreigde zichzelf met een scheermes te snijden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en drugs en kon met moeite worden overmeesterd. Hij is geboeid overgebracht naar het politie waar hij is ongesloten.

POLITIEAGENT KRIJGT GESTOLEN FIETS AANGEBODEN, `s-Hertogenbosch

Een in burger geklede Bossche politieman was woensdagavond na zijn dienst op weg naar huis en werd op het Stationsplein in `s-Hertogenbosch aangesproken door een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Die bood de agent een (gestolen) damesfiets te koop aan. De fiets hoefde maar tussen de 5 en de 10 euro op te brengen. De agent belde vervolgens zijn collega`s, hield de verdachte even aan de praat waarna tot aanhouding kon worden overgegaan.

STALKER AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

In zijn woonplaats Geffen is vanmorgen een 42-jarige man aangehouden op verdenking van stalking. De man was begin februari in contact gekomen met een 39-jarige Bossche vrouw. Omdat het niet klikte beëindigde de vrouw na enkele dagen de relatie. Vanaf dat moment wordt zij voortdurend lastig gevallen, beledigd en bedreigd. De verdachte is in verzekering gesteld.

VEEL BEKEURINGEN BIJ VERKEERSCONTROLE, Den Bosch

Tijdens een woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 15.30 uur gehouden verkeerscontrole op Het Wielsem in `s-Hertogenbosch zijn 58 bekeuringen uitgedeeld. 25 keer voor het niet dragen van de autogordel. In 17 gevallen bleek de bromfiets waarop gereden werd opgevoerd te zijn. De overige bekeuringen vielen voor het niet dragen van de valhelm, het onverzekerd rijden, het rijden zonder bromfietscertificaat en het onterecht voeren van een oranje plaat op de bromfiets. Aan de controle is door 9 politiemensen meegewerkt.

RIJBEWIJS INGEVORDERD, `s-Hertogenbosch

Woensdagavond is van een 46-jarige Bossche automobilist het rijbewijs ingevorderd. De man reed met zijn auto over de Jan Palachestraat in Den Bosch en bleek zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn.