Gemeente Zevenaar

Infopagina week 14. 2003

INHOUD INFO WEEK 14 (30 maart t/m 5 april 2003)

BETUWEROUTE

Op deze plaats vindt u informatie over de aanleg van de Betuweroute in Zevenaar e.o. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van de Projectorganisatie Betuweroute, telefoon 0316 58 24 00.

Zuidelijke Verbindingsweg

Het weer is de aannemer gunstig gestemd. De werkzaamheden aan de Zuidelijke Verbindingsweg vorderen dan ook volgens plan. Van de Methen in het westen tot de Dijkweg bij de tuibrug in het oosten: op het gehele traject is volop activiteit te zien. Nadrukkelijk in het oogspringend zijn de werkzaamheden ter hoogte van de spoorovergang bij de Stationsstraat - Zuiderlaan Oud Zevenaarseweg. Daar wordt, in de schaduw van het splinternieuwe dienstgebouw voor de tunnel, een geheel nieuwe kruising geconstrueerd. Vanwege het forse verschil in hoogte met de spoorovergang is de kruising de afgelopen tijd een enorm stuk opgetild.

De komende weken worden verschillende bestaande wegen direct of via een rotonde aangesloten op de Zuidelijke Verbindingsweg. Om dat voor elkaar te krijgen moeten helaas af en toe enkele straten één of twee dagen afgesloten worden. De laatste loodjes wegen dan ook nog zwaar. In het nu volgende krijgt u een beeld van wat er de komende weken op de rol staat.

Spoorwegovergang Stationsstraat

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het ophogen van het grootste deel van de kruising bij de spoorovergang bij de Stationsstraat Oud Zevenaarseweg. De laatste laag puin is inmiddels gestort. Op woensdag 2 of donderdag 3 april wordt de eerste laag asfalt aangebracht. Op vrijdag 4 april is de kruising ver genoeg klaar om weer gedeeltelijk voor verkeer opengesteld te worden. Vanaf dat moment kunnen fietsers en voetgangers uit de Zuiderlaan en de Oud Zevenaarseweg weer rechtstreeks de Stationsstraat bereiken (en vice versa). Ook kunnen vanaf 4 april automobilisten van en naar de Oud Zevenaarseweg gebruik maken van de spoorovergang bij de Stationsstraat. Dat geldt niet voor het verkeer van en naar de Zuiderlaan. Deze straat wordt doodlopend. Verkeer komend vanuit de Zuiderlaan met een bestemming in Oud Zevenaar kan dan het best gebruik maken van de oversteek bij de Molenstraat en vervolgens via de Stationsstraat en de daar geopende spoorwegovergang verder rijden via de Oud Zevenaarseweg.

Op het moment dat de kruising gedeeltelijk opengesteld is, kan begonnen worden met de aanleg van het resterende deel. Dan gaat het om het stuk waar nu nog verkeer (over de stelconplaten) rijdt. Ook dat deel moet nog flink opgehoogd worden. Eveneens wordt na 4 april het bruggetje over de tunnelbak overbodig. Deze wordt dan ook verwijderd. Op die plek kan vervolgens ook gestart worden met de aanleg van de Zuidelijke Verbindingsweg.

Begin mei wordt in een periode van twee weken de laatste hand gelegd aan de totale kruising. In de periode worden de laatste asfaltlagen aangebracht, belijning geverfd, bebording geplaatst etc. Als dat aan de orde is wordt de kruising afgesloten voor al het

doorgaande verkeer. Zowel fietsers en voetgangers als automobilisten moeten dan omrijden via de tuibrug of de oversteek bij de Molenstraat. Later volgt hierover meer informatie

Methen

Daar waar de Methen na de spoorwegovergang (gezien vanuit het centrum van Zevenaar) een flinke slinger maakt, ligt al geruime tijd een rotonde eenzaam binnen de hekken te wachten op contact. Op vrijdag 4 april aanstaande krijgt deze rotonde definitief aansluiting op de bestaande infrastructuur. Dan wordt de Methen aangesloten op de rotonde zodat het verkeer weer als vanouds na de spoorwegovergang rechtdoor kan rijden. Om deze aansluiting op 4 april te kunnen maken wordt de Methen gedurende een dag afgesloten. Verkeer van en naar Groessen e.o. kan dan het best gebruik maken van de overgang bij de Molenstraat. Medio mei wordt de Methen aangesloten op de Zuidelijke Verbindingsweg. Zodra dat aan de orde is volgt meer informatie.

Dijkweg

Op maandag 7 en dinsdag 8 april aanstaande wordt ook de meest oostelijk gelegen rotonde van de Zuidelijke Verbindingsweg aangesloten op het bestaande wegennet. Het gaat dan om de rotonde die, gezien vanuit Oud Zevenaar, net voor de tuibrug ligt. Op 7 en 8 april wordt de Dijkweg definitief op deze rotonde aangesloten. Ook dan is een afsluiting voor al het verkeer noodzakelijk. Fietsers tussen Babberich en Oud Zevenaar kunnen dan rijden via de Oud Zevenaarsedijk. Gemotoriseerd verkeer op dat traject wordt aangeraden om dan te rijden via de Babberichseweg en vervolgens, na het centrum van Zevenaar, het spoor over te steken bij de (dan inmiddels geopende) spooroversteek bij de Stationsstraat of de Molenstraat.

VOORBEREIDINGSBESLUIT UITBREIDING BEGRAAFPLAATS ROSORUM TE ZEVENAAR

Met ingang van 3 april 2003 ligt voor een ieder op het gemeentehuis van Zevenaar, bij de balie van de sector Grondgebied, tijdens openingstijden ter inzage het besluit van de raad van de gemeente Zevenaar van 26 maart 2003, waarin wordt verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de uitbreiding begraafplaats Rosorum op het terrein van de dierenweide.
Een en ander zoals aangegeven op de bij het betreffende besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening. Het besluit treedt in werking eveneens met ingang van 3 april 2003

Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan tegen bovengenoemd besluit door belanghebbenden binnen 6 weken na inwerkingtreding van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij de gemeenteraad van Zevenaar, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

BEVRIJDINGSFEEST 2003

Wie wil het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen?

Ieder jaar wordt in Wageningen op 4 mei om 24.00 uur precies het bevrijdingsvuur ontstoken. Dit gaat vergezeld van een aantal feestelijke activiteiten. Het 4/5 mei comité is druk bezig om ook dit jaar weer een mooi programma samen te stellen. Ontsteken van het bevrijdingsvuur en het vuur door lopers laten verspreiden naar andere plaatsen in Nederland kent een lange traditie en neemt ieder jaar grotere vormen aan.

Alle deelnemers worden ontvangen in het voormalig ´Hotel de Wereld`, de plek waar de onderhandelingen over de capitulatie op 5 mei gevoerd werden. Het 5 meiplein voor Hotel de Wereld vormt het centrale punt vanaf waar het vuur elk jaar door atletiekverenigingen, scholieren, 4en5 mei comités of andere groepen opgehaald wordt en verder verspreid wordt in Nederland. Het is een gezamenlijke prestatie waarbij de symboliek van het bevrijdingsvuur een grote rol speelt.

Ook inwoners van Zevenaar kunnen dit jaar het vuur ophalen in Wageningen. Wellicht zijn er atletiekverenigingen, scholen die hierin geïnteresseerd zijn. In verband met de voorbereidingen heeft het 4/5 mei comité een aantal gegevens nodig van de eventueel deelnemende groepen. Aanmeldingsformulieren kunnen worden aangevraagd bij Yvonne van Holland, comité 4/5 mei in Wageningen: tel. 0317-492596, e-mail
yvonne.van.holland@wageningen.nl Begin april ontvangen de deelnemers alle informatie omtrent het programma, tips voor het ophalen e.d.

KOOPZONDAGEN 2003

Voor 2003 zijn de volgende koopzondagen vastgesteld:

Zevenaar-Centrum, Zonnemaat, Stegeslag, Lentemorgen, Schrijvershoek, Methen, Oud-Zevenaar en Babberich:

21 april (2e paasdag), 14 september, 30 november, 21 december

Ooy:

16 maart, 30 maart, 13 april, 21 april (2e Paasdag), 4 mei, 11 mei (Moederdag), 18 mei, 29 mei (Hemel-vaartsdag), 9 juni (2e Pinksterdag), 30 november, 7 december, 14 december

Zevenaar-Tatelaar/Zevenaar-Hengelder:

19 januari, 16 februari, 9 maart, 13 april, 21 april (2e Paasdag), 29 mei (Hemelvaartsdag), 9 juni (2e Pinksterdag), 12 oktober, 19 oktober, 14 december, 26 december (2e Kerstdag), 28 december

FIETSKIJKDAG POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke 1^e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt mogelijk bij deze gevonden fietsen staat.
De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Angerlo, Didam, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 3 april 2003 van 18:00 TOT 19:30 UUR.
Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar.

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Wijk/Plaats

Inzamelaar

Zaterdag 5 april

Zonnemaat Noord + flats Zonnemaat, complex Hunneveldweg/Platanenlaan

BS De Carrousel en De Wissel

Dinsdagavond 8 april

Lentemorgen 1/Zonegge 7-14

CV De Griethtreejers

Woensdag 9 april

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp,

't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/ Hooge Bongert

Schutterij St Andreas

Woensdagavond 9 april

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 11/2003:

-
Schalmei 6, uitbreiden woonhuis

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 12/2003:

-
De Hazelaar 18, plaatsen dakkapel

Ingekomen reguliere bouwvergunning week 12/2003:
-
Doesburgseweg mast nr 768, plaatsen reclamebord
- Ringbaan Oost mast nr 730, plaatsen reclamebord
De ingekomen aanvragen liggen bij de balie van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende lichte bouwaanvragen week 13/2003:

-
Bastion 1, plaatsen erfafscheiding

Wegenverkeerswet:

- opheffen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken PZ-SB-36 nabij de woning aan de Privaslaan 81 te
Zevenaar

Bouwverordening Zevenaar 2002:

- de heer A.H.G. Schennink, vergunning voor het slopen van schuren aan de Doesburgseweg 22A te
Zevenaar

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.