Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-03-2003 2e persbericht van donderdag 27 maart 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Duo in gestolen auto aangehouden
De politie zag donderdagochtend op de Kloosterdreef twee personen in een gestolen auto rijden. Op de Dr. Poletlaan konden zij, een 23-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Eindhoven, aangehouden worden. De auto bleek afgelopen nacht weggenomen te zijn aan de Jan Duikerlaan. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf een parkeerterrein op Winkelcentrum Woensel is donderdag tussen 10.30 en 11.00 uur een groene Peugeot 106 1.1. met het kenteken TL-DG-16 weggenomen.

Eindhoven: Fietsdiefstal
Na een melding van diefstal van een fiets vanaf de Hoogstraat stelde de politie donderdagochtend een onderzoek in. Op het Franz Leharplein konden een 48-jarige en een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden worden. Beiden zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Mishandeling vriendin
Op de Vestdijk is donderdag rond 7.50 uur een 28-jarige man uit Venray aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan en schoppen van zijn 29-jarige vriendin uit Warnsveld. Zij liep hierdoor verwondingen in haar gezicht op en zij verloor een tand. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de Boerhaavelaan is donderdagochtend een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 30 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Ook op de Mierloseweg werd een verkeerscontrole gehouden. Hier werden 25 verkeersdeelnemers bekeurd. In totaal werden vier bekeuringen uitgedeeld. Drie voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs.

Helmond: Paardensportartikelen gestolen
Uit een winkel aan de Brouwhuissedijk zijn woensdag tussen 12.30 en 18.30 uur twee rijzadels, diverse singels en tien paar paardrijlaarzen gestolen. De weggenomen spullen hebben een waarde van ongeveer 3.500 Euro. De dader kwam binnen door een schuifpui aan de achterkant van het pand open te breken.

Helmond: Bedreiging
Na een melding van een bedreiging met een vuurwapen op de Peelhof stelde de politie donderdagmiddag een onderzoek in de omgeving in. Rond 12.25 uur werd op de Twentehof een 16-jarige verdachte Helmonder aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding een 16-jarig meisje uit Helmond met een op een vuurwapen lijkend voorwerp hebben bedreigd aan de Peelhof na een onenigheid. Bij hem werd geen vuurwapen aangetroffen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Helmonder moet wederrechtelijk verkregen voordeel terugbetalen
Een 40-jarige Helmonder moet 4.357.049,78 aan wederrechtelijk verkregen voordeel terugbetalen. De vervangende hechtenis is zes jaar.

De man is enkele jaren geleden veroordeeld in verband met drugshandel. De man handelde in hasj. Na het strafrechtelijk onderzoek startte de Regionale Recherche van de politie Brabant Zuid-Oost in maart 2000 een Strafrechtelijk Financieel Onderzoek. De administratie van de man werd in beslaggenomen en uit de berekening bleek dat de winst uit de drugshandel meer dan 4.000.000,= was.

De Regionale Recherche heeft voor dit Strafrechtelijk Financieel Onderzoek ook onderzoek gedaan in Marokko waar de Helmonder in onroerend goed heeft geïnvesteerd. De rechtbank in Den Bosch deed op 6 maart 2003 uitspraak.

Eersel: Vrachtwagen gekanteld
Op de Donk is donderdagochtend rond 8.50 uur een vrachtwagen gekanteld. Dit gebeurde toen de 32-jarige chauffeur uit Bakel een container met compost over wilde laden op de vrachtwagen. De vrachtwagen ging toen schuiven en kantelde. Ook de container viel om waardoor de compost terechtkwam in een weiland aan de Donk. De chauffeur kwam klem te zitten met zijn voet en werd door de brandweer bevrijd. Hij is voor behandeling van zijn voet overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Gerwen: Politie zoekt getuigen na woninginbraak In een woning aan de Moorvensedijk is donderdag tussen 8.25 en 9.15 uur ingebroken. De dader kwam binnen door raam aan de zijkant van het pand open te maken. Uit de woning werd een nog onbekend geldbedrag weggenomen. Een getuige heeft een opvallende groene Opel Kadett op de oprit van de woning zien staan. De politie is op zoek naar andere getuigen die mogelijk iets meer weten over deze auto of de mogelijke bestuurder van het voertuig. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Op de Tienendreef is donderdag tussen 8.40 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.484 gecontroleerde voertuigen reden 195 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Valkenswaard: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Wikke is in de nacht van woensdag op donderdag een portefeuille met 2 paspoorten, 2 rijbewijzen, ongeveer 100 Euro en bankpasjes weggenomen. Ook werd een sleutelbos weggenomen. Het is onduidelijk hoe de dader binnen is gekomen.

Waalre: Woninginbraak
In een woning aan de Emmastraat is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Uit de woning werd een portemonnee weggenomen. De portemonnee werd donderdagochtend op de Laarstraat teruggevonden. Er waren een paar Euro uitgenomen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader in de woning is gekomen.