Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 27-03-2003
Persberichten van donderdagmiddag 27 mart 2003

Dirk Neef verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur

Verkeersongevallen met letsel

PESSE Donderdagmorgen zagen twee getuigen de personenauto die voor hen op de A28 van Hoogeveen naar Pesse reed langzaam over de rechter streep rijden. Uiteindelijk belandde deze 55-jarige automobilist uit Assen in de berm tegen een wegbewijzeringsbord. De man is door ambulancepersoneel en de brandweer uit de auto gehaald. Met onbekend letsel is hij overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis. De man was onderweg van zijn werk naar huis.

ASSEN Op donderdagochtend wilde een vrachtwagen linksaf slaan van de Nassaulaan naar het van de Feltzpark. Hij stond te wachten op het tegemoetkomend verkeer. De 20-jarige chauffeur uit Assen had zijn richtingaanwijzer uit naar links. De 17-jarige fietser uit Gieten botste tegen de achterzijde van de vrachtauto aan. De fietser is met beenletsel per ambulance naar het Wilhelmina ziekenhuis overgebracht.

Opgevoerde brommer

COEVORDEN Bij het verlaten van het bureau zag een politieagent woensdag een 17-jarige jongen op een brommer langs scheuren. Met een scooter is daarop de achtervolging ingezet. De politie had moeite om de jongeman te pakken te krijgen aangezien er snelheden boven 100 km /per uur werden gehaald. De brommer is op de rollerbank gezet, de constructiesnelheid werd royaal overschreden. De jongeman ging met een proces-verbaal naar huis.

Diefstal uit auto

ASSEN Op donderdagmorgen werd ingebroken in de auto van een 63-jarige man uit Assen. De auto stond geparkeerd aan de Rode Heklaan. Het voorportier aan de voorzijde was kapot. De eigenaar mist onder andere een radio-cd speler en persoonlijke documenten.

Motoren gestolen

NIEUW WEERDINGE Op donderdagmorgen constateerde de eigenaar van een motorzaak aan het Noordveenkanaal ZZ dat er was ingebroken. Hij mist tussen de 15 en 20 motoren, 80 motorpakken en een grote hoeveelheid helmen, handschoenen, jassen en banden. Totale schade is nog niet bekend. Het is nog niet bekend hoe men is binnengekomen en op welke wijze de goederen zijn vervoerd.

Beeld weggenomen

HAVELTE Een 63-jarige bewoner van de Havelter Schapendrift mist een beeld uit zijn tuin. Het beeld van een grijze adelaar is 50 cm hoog en gemaakt van beton. Vermoedelijk is het beeld weggenomen van dinsdag op woensdag.