FENIT

Ledenbezoek aan Europees Parlement succesvol

27-03-2003 Op 26 maart organiseerde Nederland~ICT een bijeenkomst in het Europees Parlement in Brussel. Doel van deze excursie was het wederzijds begrip kweken voor de complexiteit van de processen in Brussel.

Onderwerp van aandacht was de nieuwe Europese richtlijn inzake overheidsaanbestedingen die op de rol staat.

Ruim 40 leden maakten gebruik van deze unieke mogelijkheid om "het Brusselse" eens van nabij te aanschouwen.
Allereerst werd het gezelschap rondgeleid door het prachtige nieuwe parlementsgebouw, waarin ruimte en moderne kunst alom aanwezig bleek. Het tweede programmaonderdeel was de toespraak van Jan Karel Bout, Permanente vertegenwoordiger van VNO-NCW die ons een kijkje gunde in de mechanismen van het spel dat parlement, commissie en regeringsleiders in Brussel spelen.

Vervolgens gaven twee juristen werkzaam bij de Europese Commissie een uiteenzetting over de totstandkoming en de voordelen van de nieuwe richtlijn. De beide Europarlementariƫrs Doorn en Manders gaven tenslotte hun visie op deze richtlijn en ook op onze pijnpunten, waarbij een levendige discussie ontstond met de aanwezigen.

Waar wij goed in geslaagd zijn is de awareness voor het onderwerp "ICT en aanbestedingen" in Brussel te vergroten. Nu nog het zoeken naar concreetheid in de mogelijkheden om processen te vereenvoudigen. Hier ligt nog een schone taak voor zowel VNO-NCW, MKB-Nederland en Nederland~ICT. Onze werkgroep Aanbestedingen zal zich hierop in de komende periode toeleggen.

Wij houden u op de hoogte!

Nadere informatie: philip.todd@vifkantec.nl

copyright FENIT 2003

Ga terug