Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 26-03-2003
Persberichten van woensdagmiddag 26 maart 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdag 27 maart 16.30 uur

Verkeersongeval met letsel
DROUWENERMOND Op woensdagmorgen reed een 40-jarige vrouw uit Drouwenermond over de weg Zuiderdiep vanuit de richting Drentse Mondenweg toen zij in de rechterberm terechtkwam. Na een stuurcorrectie kwam zij terug op de weg maar schoot door naar de linkerberm waar zij met de auto over de kop ging. De auto kwam ondersteboven tot stilstand in een droge sloot. De vrouw werd met onbekend letsel naar het Refajaziekenhuis overgebracht.

DE PUNT Op woensdagmorgen vond een kettingbotsing plaats op de A28 op de linker rijstrook van een weggedeelte Assen Groningen ter hoogte van De Punt. Hierbij waren vijf autos betrokken met bestuurders uit Hoogeveen, Tolbert, Beilen, Zwolle en Smilde. Voor deze ravage moest een 47-jarige man uit Zevenbergen uitwijken naar de vluchtstrook waar op dat moment al een 19-jarige man uit Assen reed. Ook zij kwamen met elkaar in botsing. Tenslotte was er ook nog een 47-jarige motorrijder uit Gasselte bij betrokken die aanvankelijk de eerste ravage kon ontwijken, stilstond maar vervolgens werd aangereden. Hij kwam er zonder letsel vanaf, de motor werd zwaar beschadigd. Voor zover bekend werd alleen een 33-jarige vrouw uit Beilen, die als passagier in een auto zat, met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De weg was ongeveer een uur gesloten voor het verkeer.

SMILDE Op woensdagmorgen omstreeks 07.50 uur reed een 34-jarige man uit Assen met zijn motor over de Vaartweg. Hij werd in verwarring gebracht door een 15-jarig meisje die de man tegemoet fietste. Zij twijfelde even of zij terug zou rijden of haar weg vervolgen. De motorrijder remde voor deze beweging en ging onderuit waardoor hij het meisje in zijn val meenam. Beiden liepen licht letsel op en ziekenhuisbezoek was voor zover bekend niet nodig. Beide voertuigen werden beschadigd.