ProRail

27-3-2003

plaats Zwolle

Vernieuwing perrontunnel HoogeveenAannemer start werkzaamheden

In opdracht van ProRail begint aannemer Koop Tjuchem deze maand met de bouw van de nieuwe perrontunnel en twee liften bij het station in Hoogeveen. Door de bouw van deze nieuwe en bredere perrontunnel zijn de perrons en het station beter toegankelijk.

Na jaren van voorbereiding is het dan zo ver. In opdracht van ProRail start aannemer Koop Tjuchem met de vernieuwing van de perrontunnel in het station Hoogeveen. De nieuwe tunnel van 3.60 meter breed en 20 meter lang wordt naast de bestaande perrontunnel gebouwd. De ingang van de tunnel komt naast het stationsgebouw. Bij het ontwerp van de nieuwe perrontunnel is rekening gehouden met sociale veiligheid en goede verlichting. De totale bouwkosten van de tunnel bedragen circa â'¬ 1.5 miljoen en komen geheel voor rekening van ProRail.

Perronverlenging

Naast de bouw van de perrontunnel en liften wordt in opdracht van ProRail vanaf oktober dit jaar gestart met de verlenging van de huidige perrons in Hoogeveen. Op verzoek van NS laat ProRail de perrons verlengen tot 340 meter. Hierdoor kan NS in de toekomst langere treinen inzetten op dit spoortraject.

Hinder

Hoewel de aannemer dit zoveel mogelijk zal beperken, zal de bouw van de perrontunnel en liften enige hinder voor de omgeving opleveren. Omwonenden zijn inmiddels door ProRail schriftelijk geïnformeerd over de start van het werk en de tijdelijke hinder die dat met zich mee kan brengen.Het treinverkeer ondervindt nauwelijks hinder van de bouwactiviteiten. De oude perrontunnel blijft in gebruik totdat de nieuwe tunnel en liften in oktober dit jaar voor de reizigers wordt opengesteld.

ProRail

Sinds 1 januari 2003 werken Railinfrabeheer, Railverkeersleiding en Railned onder één nieuwe naam: ProRail. ProRail streeft naar een optimale beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid van het spoornet voor de vervoerders van reizigers en goederen.ProRail zorgt voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het Nederlandse spoorwegnet, inclusief alle bijbehorende voorzieningen zoals stations, spoortunnels en overwegen. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de veilige berijdbaarheid en optimale beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het spoor.


---
Copyright © 2003 ProRail