Tie Holding NV

TIE VERSTERKT POSITIE OP BELGISCHE MARKT DOOR SAMENWERKING MET PORTHUS

vrijdag, 28 maart, 2003

Het aan de Amsterdamse beurs Euronext genoteerde B2B-integratie-softwarebedrijf TIE Holding (TIE) maakt hierbij bekend dat TIE haar positie op de Belgische markt heeft versterkt door een strategische samenwerking met ICT-architectuur bedrijf Porthus. Gezamenlijk kunnen beide bedrijven Belgische bedrijven voorzien van echte B2B-oplossingen.

Beide bedrijven gaan hun expertise op het gebied van EDI en XML bundelen tot een geïntegreerd kant-en-klaar B2B-platform waarvan de flexibiliteit zo groot is dat het eenvoudig kan worden uitgebreid met nieuwe diensten zoals XML/EDI per email, FTP, het converteren van MS Office-bestanden, etc.

Het nieuwe platform is gebaseerd op Microsoft.Net, TIE Messaging Center en TIE WebCommerce-oplossingen. De infrastructuur wordt gevormd door een Microsoft BizTalk Server, waarmee de boodschappen zoals orders of facturen in elk gewenst formaat kunnen worden vertaald en verzonden.

De ICT-partners van bedrijven bieden te vaak enkel en alleen een technologisch platform. De invulling wordt overgelaten aan de klant zelf. Dat werkt natuurlijk niet. Bedrijven willen systemen die meteen werken, zonder kopzorgen of hersenbrekens. Met deze samenwerking bieden wij de klant dit totaalpakket, stelt Luc Burgelman, CEO van Porthus.

Dat wordt beaamd door Ludwig Wouters, Managing Director van TIE Belgium. Technologie is leuk, maar als je vervolgens al je leveranciers, die natuurlijk allemaal een ander systeem hebben, moet aansluiten op jouw computer, zie je pas echt de meerwaarde van een oplossing die dit moeiteloos regelt. We hebben dit met Porthus succesvol toegepast bij een aantal bedrijven in België, en dit was voor ons aanleiding onze krachten te bundelen.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Profiel Porthus

Gestart in 2000 als EurASP, één van de eerste Europese Application Service Providers, is Porthus geëvolueerd tot een referentie op het vlak van Extended Enterprise-oplossingen. Porthus is succesvol in het ontwerpen en bouwen van nieuwe ICT-architecturen voor toonaangevende bedrijven in verscheidene sectoren.