Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Bennekom, verkeerscontrole
Publicatiedatum: 28-03-2003

Een verkeerscontrole door het verkeershandhavingsteam op de Bovenweg in Bennekom heeft gisteravond in totaal 23 overtreders opgeleverd. De controle werd uitgevoerd binnen de bebouwde kom tussen zes en tien uur. Er werd aandacht besteed aan snelheid, gordelgebruik, rood licht en helmgebruik onder bromfietsers. Onder 120 passanten bleken 18 bestuurders de maximumsnelheid van 50 km/u te hebben overschreden. De hoogst genoteerde snelheid bedroeg 82 km/u. Er werd gebruik gemaakt van de zogenoemde `Lasergun'. Een bestuurder ging op de bon wegens het nalaten van het gebruik van de gordel, twee kregen een bon in verband met het rijden door rood en een bromfietser zonder helm werd bekeurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, autodief aangehouden
Publicatiedatum: 28-03-2003

De politie heeft de afgelopen nacht op de Diedenweg in Wageningen een 32-jarige man met nog onbekende woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal van een auto vanaf de Lindenlaan in Wageningen. Een getuige zag in de nacht van donderdag op vrijdag rond twee uur een drietal mannen aan geparkeerde auto's op de Lindenlaan morrelen, waarop de politie werd gewaarschuwd. In de tussentijd had men een blauwe Opel weten open te krijgen en waren de dieven er mee weggereden. Gewaarschuwde agenten troffen later op aangeven van een beveiligingsmedewerker de auto rijdend aan op de Nijenoord Allee. Na een korte achtervolging wisten de agenten de auto op de Diedenweg tot staan te brengen en de bestuurder aan te houden. De andere twee verdachten werden niet aangetroffen. De aangetroffen Opel bleek te zijn opengebroken en het contactslot geforceerd. Over de identiteit van de aangehouden verdachte bestaat nog onduidelijkheid. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, gewelddadige winkeldief aangehouden Publicatiedatum: 28-03-2003

Een 49-jarige man uit Wageningen is donderdag door de politie op de Stadsbrink in zijn woonplaats aangehouden als verdachte van een gewelddadige winkeldiefstal in oktober vorig jaar. De man zou op maandag 7 oktober van het afgelopen jaar twee blikjes bier hebben ontvreemd vanuit een supermarkt aan het Plantsoen in Wageningen. Toen hij door winkelpersoneel werd betrapt duwde hij een van hen hardhandig weg, waarop hij weg kon komen. Ook zou zij enkele medewerkers met geweld hebben bedreigd. Uit politieonderzoek kwam de 49-jarige als verdachte naar voren. Na overleg met Justitie werd de man gisteren aangehouden. Hij bekende de diefstal en de bedreigingen en werd later na verhoor weer vrijgelaten. De man kreeg gelijk een dagvaarding uitgereikt en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606