EVD

Seminar Zakendoen in Duitsland, 28 maart 2003

---

Duitsland behoort naast de Verenigde Staten en Japan tot de drie grootste economische mogendheden in de wereld. Na stagnatie van de economische groei in 2001 is de situatie begin 2002 gestabiliseerd. Het vertrouwen van het bedrijfsleven is gegroeid en de vooruitzichten voor de komende periode zijn gunstig. De EVD organiseert op 28 maart het seminar Zakendoen in Duitsland. Tijdens het seminar kunt u zich uitgebreid laten informeren door collega-ondernemers over hun ervaringen in de verschillende regio's in Duitsland en de lessen voor uw bedrijf.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Indien u zich aanmeldt voor 25 maart 2003 kunnen wij vermelding op de deelnemerslijst garanderen.

Duitsland
Ons buurland heeft meer dan 82 miljoen inwoners en is ruim acht keer zo groot als Nederland. Het land is verdeeld in 16 deelstaten. Als naburig afzetgebied, maar ook vanwege de marktomvang en de koopkracht van de bevolking, is Duitsland voor Nederland de belangrijkste exportmarkt. Kansen voor Nederlandse bedrijven zijn er dan ook voor alle sectoren.

Kansrijke sectoren
Specifieke kansen in Duitsland voor het Nederlandse bedrijfsleven liggen in:

* de biotechnologie

* de medische technologie

* de informatie- en communicatietechnologie
* de automobielindustrie

* de machinebouw

Locatie en kosten
Het seminar wordt gehouden bij MKB-Nederland, Brassersplein 1, Delft (zie routebeschrijving). De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen euro 75,- per persoon. Na de bijeenkomst ontvangt u een factuur. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst.

Spreekdagen
Voorafgaand aan het seminar worden van 24 t/m 27 maart de spreekdagen Zakendoen in Duitsland gehouden. Tijdens de spreekdagen kunt u in een individueel gesprek met een handelsmedewerker van de ambassade te Berlijn, het consulaat-generaal te Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf en München voor u specifieke onderwerpen bespreken.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* Menno Schrok
Telefoon: (070) 778 84 15
E-mail: schrok@evd.nl

Wilt u meer informatie over Duitsland dan kunt u contact opnemen met onze regio-informatiemanager voor Duitsland :

* Selma Blank
Telefoon: (070) 778 89 35
E-mail: duitsland@info.evd.nl