Gemeente Bergen op Zoom


Jeugddebat 28 maart 2003

Jeugddebat 28 maart 2003
Volgende week vrijdag, 28 maart 2003, organiseert de Jeugdraad Bergen op Zoom in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom een jeugddebat. De bedoeling is om in een Lagerhuisdebat enerzijds jongeren (16 jaar en ouder) en anderzijds volwassenen die vanuit hun achtergrond direct of indirect met jongeren te maken hebben, in debat te laten gaan. Het centrale thema in het debat is de nog steeds actuele discussie over normen en waarden. Natuurlijk in relatie tot de jeugd. De discussie zal plaatsvinden in de Hofzaal van Stadspaleis Het Markiezenhof, Steenbergsestraat 8 in Bergen op Zoom om 19.00 uur. Gespreksleider Jan van de Kasteele, hoofd stadsredactie BN/de Stem in Bergen op Zoom, zal het debat aan de hand van drie stellingen leiden. De drie stellingen worden geintroduceerd door Thijs Bosters, voorzitter van de Jeugdraad, en door Burgemeester Van der Velden. Het debat zal tot ongeveer 22.00 uur duren.

De middelbare scholen van Bergen op Zoom zijn benaderd voor de jongere debaters. De oudere debaters zijn afgevaardigd door het Jongeren Informatiepunt (JIP), het Gemeenschappelijk overleg ouderraden (GOO), de politie Bergen op Zoom-Noord/Halsteren, de wijkcommissies en diverse politieke partijen. De publiciteit voor dit Jeugddebat wordt gezocht via de maatschappijleraren van de scholen, via posters die op de scholen en andere locaties worden opgehangen, via de voorlichtingspagina en via de media.

U bent van harte welkom om het debat bij te wonen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Thijs Bosters, voorzitter van de Jeugdraad (686667), of met Saskia Yperlaan, communicatie gemeente Bergen op Zoom (277206).