Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Amsterdam, 25 maart 2003

Presentatie Afvalwijzer voor Venserpolder

Vrijdag 28 maart 2003 zal de heer P. Litjens, lid van het dagelijks bestuur voor de portefeuille Beheer en Milieu, de Afvalwijzer Venserpolder presenteren. In de Afvalwijzer wordt in drie talen aangegeven hoe en waar bewoners van de Venserpolder hun huishoudelijk afval kwijt kunnen.

De Afvalwijzer is een initiatief van stadsdeel Zuidoost en is ontwikkeld in samenwerking met Alcides, bewoners Venserpolder, Patrimonium, MP-bureau en Gezamenlijke Corporaties Venserpolder. Met korte teksten en enkele foto's wordt duidelijk aangegeven waar en op welke dag men het huishoudelijk afval ter inzameling kan aanbieden.

Ook wordt het Afvalpunt aan de Meerkerkdreef genoemd waar bewoners bouw- en sloopafval, goed verpakt asbest, grofvuil, elektrische apparaten en Klein Chemisch Afval (KCA) kunnen brengen. We vertrouwen erop dat de Afvalwijzer de bewoners zal inspireren om op een juiste wijze met hun huishoudelijk afval om te gaan en daardoor bijdragen aan een nog schonere Venserpolder.

De presentatie wordt gehouden in 't Spinnewiel, Dickenslaan 173 van 18.00 tot 20.00 uur.
Programma
18.00 uur Opening en welkom door mevr. D. Vidda, opbouwwerker Venserpolder van Alcides
18.05 Kort woord van de heer G. Pigot, wijkcoördinator Venserpolder 18.15 Toespraak van mevr. V. Sinester, vernieuwingsmedewerkster bij de sector Beheer en Milieu
18.35 De heer P. Litjens presenteert de Afvalwijzer 18.40 Toespraak van een vertegenwoordiging van de bewoners Venserpolder
18.45 Optreden van 'Spelend beslissen'
19.00 Mevr. D. Vidda sluit het officiële gedeelte en nodigt de aanwezigen uit voor een drankje

top