Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2003 Persbericht district Lekstroom, 09.50 uur

Schietpartij met gewonden

NIEUWEGEIN- Op donderdagavond vond er een schietpartij plaats waarbij een persoon gewond raakte.

Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten zou zijn op de Hagestede. Hier aangekomen troffen agenten een grote groep personen op straat aan. Op straat was een man beschoten. Het slachtoffer, 39-jarige man uit Nieuwegein, was geraakt in zijn arm en werd door agenten meegenomen naar het politiebureau. Een 30-jarige man (woonplaats onbekend) en een 18-jarige man uit Amsterdam werden door buurtbewoners vastgehouden. De mannen werden door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau.Het slachtoffer kreeg op het politiebureau medische verzorging door ambulancepersoneel.

Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Het is nog niet bekend door wie en waarom de ruzie is ontstaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Koffiedief

NIEUWEGEIN- Op donderdagmiddag werd een koffiedief aangehouden. Omstreeks 14.45 uur wilde een 35-jarige man uit Utrecht een winkel aan de Passage verlaten zonder enkele pakken koffie af te rekenen aan de kassa. Hij werd aangehouden en door agenten overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Veel te snel

NIEUWEGEIN- Op donderdagavond werd een man aangehouden omdat hij veel te snel had gereden over de rijksweg. Omstreeks 22.15 uur zagen agenten een 31-jarige automobilist uit Nieuwegein met een gemiddelde snelheid rijden van 175 kilometer per uur. Een maximale snelheid van 100 kilometer per uur is hier echter toegestaan. De man zijn rijbewijs werd vervolgens ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.