Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 28 maart 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: dronken man aangehouden
De politie heeft donderdagavond in de Stoeldraaierstraat in Groningen een 52-jarige man uit Groningen aangehouden. De man hield zich op in de nabijheid van een supermarkt, terwijl hij een geopend blikje bier bij zich had. De man werd aangesproken door surveillerende agenten die hem wilden bekeuren. De man weigerde echter zijn naam op te geven. Daarop is hij aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een in december 2002 gestolen bankpas, eigendom van een inwoonster van Groningen. Ook had hij een identiteitsbewijs bij zich waarvan hij niet de eigenaar is. Nagegaan wordt of ook dit document gestolen is. Tenslotte bleek de man gezocht te worden voor diefstal gepleegd in de provincie Drenthe. De verdachte is ingesloten.

Groningen: mishandeling
Wegens mishandeling heeft de politie donderdagnacht aan de Grote Markt in Groningen een 19-jarige man uit de gemeente Opsterland aangehouden. De man kreeg voor een automatiek ruzie met een aantal andere klanten. Uit beelden van de beveiligingscameras bleek de dat de verdachte een andere man, een 19-jarige man uit Groningen begon te slaan. De man is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Beneluxweg in Groningen heeft de politie donderdagavond een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werd van 1620 voertuigen de snelheid gemeten. Honderddrie bestuurders reden sneller dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 70 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km per uur.

Groningen: valse naam
Een 20-jarige man uit Leeuwarden is donderdagnacht door de politie aangehouden in de Gelkingestraat in Groningen. De man stond tegen een gevel te urineren en kreeg daarvoor een bekeuring van surveillerende politiemensen. Daarbij gaf hij echter onjuiste gegevens op waarop hij werd aangehouden. De man werd meegenomen naar het bureau en nadat hij de juiste gegevens had opgegeven werd hij met processen-verbaal voor urineren op straat en het opgegeven van een valse naam heengezonden.

Berichten Groningen regio volgen

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)