Gemeente Breda

Persberichten

28-03-2003

Nieuw filiaal bibliotheek en loket Burgerzaken in Prinsenbeek

De gemeente opent komende zomer een nieuw filiaal van de bibliotheek en een loket Burgerzaken aan de Schoolstraat 11 in Prinsenbeek. De nieuwe locatie ligt in het centrum van Prinsenbeek, is goed bereikbaar en er is ruime parkeergelegenheid. De dienstverlening vanuit het Prinsenbeekse deelstadskantoor aan de Markt en van de bibliotheek aan de Vijverstraat verdwijnt.

Eerder onderzoek wees uit dat in Prinsenbeek voldoende afzet is van producten van Burgerzaken om de dienstverlening voort te zetten. Het huidige deelstadskantoor aan de Markt en het achterliggende terrein worden in de toekomst herontwikkeld.
Het huidige pand van de bibliotheek aan de Vijverstraat heeft flink wat achterstallig onderhoud. Dit leidde tot de keus om gezamenlijk de begane grond van de nieuwbouw aan de Schoolstraat te betrekken.

Voor Burgerzaken kunnen Bredanaars straks aan drie nieuwe loketten terecht voor onder andere adreswijzigingen, rijbewijzen, paspoorten en identiteitskaarten.

De bibliotheek biedt haar klanten aan de Schoolstraat een collectie van 20.000 boeken. De collectie boeken is afgestemd op peuters, kleuters, basisschooljeugd en hun ouders en ouderen. De bibliotheek in Prinsenbeek is onderdeel van een grotere stedelijke bibliotheekorganisatie. Men kan ook gebruik maken van de collecties van andere Bredase vestigingen.
Naast boeken kan men in de Prinsenbeekse bibliotheek straks terecht voor cd-roms, jeugdvideo's, cd's met verhaaltjes en liedjes voor de jeugd, speelmaterialen en tijdschriften voor volwassenen en jeugd.

Op de nieuwe locatie staan internet pc's voor publiek die men tegen betaling kan gebruiken. Verder kan men naast de bibliotheekbestanden gratis bestanden raadplegen zoals een krantenbank en tests van de consumentenbond.

De gemeente werkt toe naar opening van het nieuwe pand in juni.

Breda, 28 maart 2003