Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.55 uur

Dronken

EEMNES In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 maart bezorgde een dronken man de hulpdiensten nogal wat werk.

Rond 00.10 uur kreeg de politie de melding dat op de Laarderweg een man met zijn fiets was gevallen. Ter plaatse bleek dat de man, 35 jaar oud en afkomstig uit Eemnes, teveel aan Bachus had geofferd. Hij was inmiddels alweer opgestaan en waggelde in de richting van zijn woning. De politiemensen gaven hem een lift en zette hem bij zijn woning af.

Rond 00.50 uur kregen de politie en de GG en GD de melding dat een man op de rijbaan van de Laarderweg lag. Meerdere passanten bekommerden zich over de man. De politiemensen die ter plaatse kwamen, zagen dat de man zichtbaar van de aandacht genoot, maar zijn gezicht betrok toen hij de politiemensen zag. Hij herkende hen namelijk als de politiemensen waardoor hij net naar huis was gebracht. De politiemensen wisten dus ook dat er niets met de man aan de hand was. De politiemensen verzochten hem #$%^$@#%&**&%%&* op te staan. Dat deed hij dan ook met een beteuterde blik. Ook het ambulancepersoneel kon hij niet overtuigen van zijn zieligheid.
De Eemnesser werd opnieuw thuis afgeleverd, maar nu tezamen met een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Onder invloed

BAARN Op donderdag 27 maart werd een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 22.50 uur zagen politiemensen een automobilist in een niet echt rechte lijn over de Wakkerendijk rijden. Zij controleerden de 64-jarige automobilist uit Blaricum en hij bleek teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 560 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Rond 00.25 uur verliet de man het politiebureau.

Rond 0.30 uur zag een politieman dat de Blaricummer op de Wakkerendijk in zijn auto stapte en wegreed. De man reed de Rijksweg A1 in de richting van Blaricum op. Dat deed hij kennelijk met een dermate hoge snelheid dat de politieman die vlak na hem de Rijksweg opreed, hem niet meer op de Rijksweg aantrof. Door politiemensen van Blaricum werd de man rond 0.45 uur op de oprit van zijn woning aangehouden. Hij werd vervolgens weer naar het politiebureau in Baarn gebracht. Bij de nieuwe ademanalyse blies hij 450 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden in strijd met het rijverbod en voor het wederom rijden onder invloed van alcohol.