Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.00 uur

Rijden onder invloed

ZEIST- Donderdagmorgen werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. De 26-jarige man uit Zeist werd omstreeks 05.00 uur aangehouden op de Kromme Rijnlaan.

Rond 05.00 uur zagen politiemensen de automobilist rijden en hielden hem staande voor een alcoholcontrole. De blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 345 ug/l in zijn lichaam had, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. De man kreeg een boete van 190 Euro.

Winkeldiefstal

DEN DOLDER- Donderdag werd een vrouw aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 14.00 uur werd een 54-jarige vrouw uit Bilthoven aangehouden in een winkel aan de Paduahof. De vrouw wilde de winkel verlaten zonder enkele levensmiddelen af te rekenen en winkelpersoneel zag dit. De vrouw werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor kon zij met een boete van 115 naar huis.

ZEIST- Aan de Slotlaan werd donderdag een meisje aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 12.00 uur werd het 15-jarig meisje uit Hengelo aangehouden. Zij wilde de winkel verlaten zonder een lingeriesetje af te rekenen en winkelpersoneel zag dit. Het meisje werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor kon zij naar huis. Ze moet bij Halt een werkstraf gaan uitvoeren.