Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

vrijdag 28 maart 2003



Harderwijk- Verkeerscontrole


Op 27 maart '03 is in de ochtend gecontroleerd op gordel en rijbewijs in Harderwijk op de Vitranesingel en op de Strandboulevard. Zes personen kregen een proces verbaal voor het niet dragen van gordel, voor het niet kunnen tonen van rijbewijs en voor geen geldig nederlands rijbewijs.


Ermelo- Inbraak bedrijf


In de nacht van 26 op 27 maart '03 is er ingebroken in een bedrijf aan de Lokhorstweg. De daders kwamen binnen door het inslaan van een ruit naast een deur. Er was op dat moment niemand in het pand. Vanuit twee loodsen zijn er verschillende machines en apparaten gestolen.


Putten- Diefstal uit auto


In de nacht van 26 op 27 maart '03 zijn er drie diefstallen gepleegd in auto's aan de Bilderdijkstraat, Jacob Catsstraat en Pinnenburgerweg. Via het inslaan van achterruiten zijn er o.a. auto-cdradio speler, cd's en een digitale camera weggenomen.


Putten- onder invloed


Een 23-jarige man uit Putten werd in de nacht van 27 op 28 maart '03 met zijn personenauto staande gehouden op de Van Geenstraat voor een blaasproef. Hij blies 1,2 promille en kreeg een tijdelijk rijverbod.


Heerde- Brand


Op 27 maart '03 in de middag was er brand ontstaan achter een garagebedrijf aan de Eeuwlandseweg. De brand is vermoedelijk door de jeugd aangestoken en is tijdig geblust door de brandweer.


Epe - politieman beledigd

De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen een 25 jarige man uit Epe voor het beledigen van een politieman in functie. De man kwam naar het bureau omdat hij de verzekeringspapieren van zijn auto moest tonen. Terwijl de politieman zijn papieren controleerde schold de Epenaar de politieman meerdere malen uit met beledigende teksten.

Vaassen - wijkagent traceert jonge schennispleger
Door een onderzoek van de wijkagent heeft de politie een 14 jarige jongen uit Vaassen opgespoord die inmiddels heeft bekend sinds enige maanden meerdere malen op straat zijn geslachtsdeel te hebben getoond aan jonge meisjes in de leeftijd van 7, 9 en 12 jaar. De incidenten vonden plaats in de wijk Oosterhof in Vaassen. Bij de politie kwamen enkele meldingen daarover binnen. De jongen is doorverwezen naar het preventieteam Link waarna een passende maatregel en hulpverlening zal volgen.



Harderwijk-doorrijden na aanrijding

Een 39-jarige man uit Mondchen Gladbach deed melding van doorrijden na aanrijding. Op donderdagochtend 27 maart had hij zijn personenauto geparkeerd aan de Wethouder Jansenlaan. Bij terugkomst bleek dat de rechterzijde van zijn auto beschadigd was. De veroorzaker heeft zich niet bekend gemaakt. Schadebedrag is niet bekend.


Ermelo-drankrijder

Een 20 jarige man uit Almere werd in de nacht van 27 op 28 maart staande gehouden voor een blaasproef op de Harderwijkerweg. Resultaat 0.8 promille. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 3 uur.


Vaassen-sneheidscontrole

Naar aanleiding van klachten van omwonenden over het te hard rijden op de Geerstraat hier een snelheidscontrole gehouden op 27 maart tussen 14.45- en 19.45 uur.

Resultaat: 1226 metingen
20 overtredingen, waarvan de hoogste 102 km/uur

't Harde -controle snelheid
Op 27 maart op de Eperweg een snelheidscontrole gehouden. (60 km gebied)
Resultaat:
1433 passanten
66 overtredingen, waarvan de hoogste 87 km/uur.

't Harde- drankrijder
Een 49-jarige man uit 't Harde werd in de nacht van 27 op 28 maart staande gehouden op de Eperweg voor een blaasproef. Resultaat 0.5 promille. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 1 uur.


Epe-bromfietscontrole

Op donderdagochtend 27 maart een bromfietscontrole uitgevoerd op de Heerderweg . 2 bekeuringen uitgeschreven voor snelheidsovertredingen








---- --