Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Donderdag 27-mrt-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 28-mrt-2003 06:59 uur
Piket: Moniek Winters (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

GETUIGEN VAN AANRIJDING GEZOCHT



OMMEN - Woensdag 26 maart rond 10.30 uur fietste een 31-jarige vrouw uit Ommen op de Baron Fridaghstraat in de richting van Chevalleraustraat. Ter hoogte van de school De Maat werd ze ingehaald door een lichtblauwe stationauto. De auto reed zo dicht langs haar heen dat ze werd aangetikt en daardoor ten val kwam. De vrouw liep daarbij een gekneusde linker zij op. De bestuurder van de auto is snel doorgereden. Een oudere dame heeft de vrouw geholpen. Helaas is er geen kenteken bekend van de auto. Volgens de vrouw had de bestuurder van de auto een snor en een grijs hoedje op. De politie vraagt personen die iets gezien hebben van de aanrijding of personen die aanslaan op het signalement in combinatie met de soort auto te bellen met het team Dalfsen/Ommen via nummer 0900-8844.

(03-036956)


---

VERKEERSCONTROLE OMMEN



OMMEN - Tijdens een verkeerscontrole in het centrum van Ommen werden donderdagochtend de volgende bekeuringen uitgeschreven:
1x bromfietser zonder helm
1x bromfietser ondeugdelijke remmen
1x zonder autogordel
1x APK verlopen sinds september 2002
1x bromfiets door geslotenverklaring.

(03-037154)


---

INBRAAK IN WINKEL



NIEUWLEUSEN - Vrijdagochtend rond 02.15 ging het inbraakalarm van een winkel aan de Burgemeester Backxlaan af. Ter plaatse bleek dat een grote ruit was vernield. Er was een grote hoeveelheid sigaretten en shag weggenomen.

(03-037419)


---

MAN STEELT OP SLINKSE WIJZE PINPAS



OMMEN - Donderdag deed een 34-jarige vrouw uit Ommen aangifte van diefstal van haar bankpas, waarmee vervolgens is gepind. De vrouw had woensdagmiddag gepind bij de pinautomaat naast de supermarkt aan de Markt. Tijdens het pinnen stond een man ongeveer 10 meter bij haar vandaan. Nadat ze had gepind en haar portemonnee in haar jaszak had gedaan werd ze aangesproken door deze man. In gebrekkig Engels vroeg hij of zij geld kon wisselen en toonde daarbij een biljet van E20,- en een muntstuk van E2,-. Zij gaf aan dit niet te kunnen wisselen en toonde daarbij de inhoud van haar portemonnee. De man stopte plotseling het biljet in haar portemonnee. De vrouw reageerde verbaasd en gaf de man zijn geld weer terug. Toen de vrouw even later bij een winkel wilde pinnen bleek dat haar pasje weg was. Direct daarna heeft de vrouw de pas laten blokkeren, maar 's avonds bleek dat er voor het blokkeren al drie maal gepind was met de gestolen pas. Een onderzoek naar de man is ingesteld.

(03-036953)


---

WINKEL AAN DE MULDERIJ OVERVALLEN



HARDENBERG - Donderdagmiddag rond 17.15 uur hebben twee mannen een winkel aan De Mulderij overvallen. Een medewerkster was alleen in de zaak toen twee mannen binnenkwamen. Ze liepen op haar af en één van hen vroeg om geld. Tegelijkertijd richtte deze man een wapen of daarop gelijkend voorwerp op de medewerkster. De medewerkster heeft daarop geld afgegeven. De mannen gingen er vervolgens lopend vandoor. Een eindje verder pakten ze een fiets en reden weg. De man die de overval pleegde was een licht getinte man van ongeveer 1.80 m lang en met een slank postuur. De man had donker enigszins grijzend haar met krullen of slagen. De man sprak accentloos Nederlands. De tweede man die niets heeft gezegd was een man met een donkergetinte huidskleur van ongeveer 1.65 m lang en met een normaal postuur. Hij droeg een donkere muts die hij over zijn gezicht trok. De politie heeft direct na de melding een zoektocht ingesteld naar de daders. Op het station werd ongeveer een uur na de overval een man aangehouden die enigszins voldeed aan het signalement van één van de daders. Het is niet duidelijk of hij betrokken is bij de overval. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De politie van Hardenberg is op zoek naar getuigen van de overval die nog niet met de politie gesproken hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met het bureau in Hardenberg via het nummer 0900-8844.

(03-037258)


---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN



HARDENBERG - Even na de overval aan De Mulderij vond er in een schoenenwinkel aan de Fortuinstraat een winkeldiefstal plaats. Toen de dader de winkel uitliep riep één van de medewerkers om de man aan te houden. De man had een paar kinderschoentjes gestolen. Politieagenten die in de omgeving op zoek waren naar de daders van de overval deden dit. Omdat de daders van de overval een wapen bij zich hadden werd dit met de nodige voorzichtigheid gedaan. Later bleek echter dat de man niet één van de overvallers was, maar een winkeldief. Deze verdachte, een 27-jarige man uit Slagharen, is na verhoor met een PV heengezonden.

(03-037326)


---

Einde


---- --