Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 maart 2003 Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Nieuwe afdelingschef Hellendoorn benoemd J.W.M. (Hans) Hesselink (51) wordt met ingang van 1 mei 2003 chef van de afdeling Hellendoorn, politiedistrict Noordwest-Twente. Hij volgt daarmee Willem Rödel op, die inmiddels chef is van de afdeling Enschede-Noord in het district Zuid-Twente.Hans is tot op heden teamchef van de afdeling Tubbergen in het district Midden- en Noordoost-Twente.

Aanhouding wegens diefstal
03-032042
Almelo Troelstralaan
Donderdag 27 maart 16.50 uur
Een 32-jarige Almeloër is op genoemde locatie aangehouden op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon. De diefstal vond plaats op 11 maart vanuit een tankshop aan de Aalderinkssingel in Almelo. De verdachte is een veelpleger en derhalve ingesloten. Tevens wordt hij nog van meerdere diefstallen verdacht, waarover hij gehoord zal worden.

Aanhangwagen in brand gestoken 03-039918
Almelo De Grutto
Donderdag 27 maart 15.20 uur
Werd een brand in een aanhangwagen gemeld aan genoemde locatie. Aldaar bleek een aanhangwagen geladen met openhaardhout, eigendom van een 46-jarige Almelose, in brand te staan. De aanhanger stond tegen een schutting. Door snel optreden van de brandweer werd verdere brand voorkomen. Vermoedelijk is het hout aangestoken.

Schuttingbrand
03-040106
Almelo Kalkoverweg
Donderdag 27 maart 20.55 uur
Werd een schuttingbrand gemeld aan genoemde locatie. De brand, die vermoedelijk is aangestoken, werd snel geblust. De 43-jarige bewoonster zal nog aangifte doen van brandstichting.

Doorrijden na aanrijding + getuigenoproep 03-039988
Almelo Schuilenburgsingel
Vrijdag 21 maart 14.10 uur
Op genoemd tijdstip reed een 28-jarige automobiliste uit Almelo over de Schuilenburgsingel. Op de kruising met de Dollegoorweg reed ze rechtdoor in de richting van de Plesmanweg. Zij reed op de rechter rijstrook. Links naast haar reed een vrachtwagen. Deze bleef met onverminderde snelheid naast haar rijden. Kort voor de samenvoeging naar een rijstrook vermeerderde de vrachtwagenchauffeur zijn snelheid om voor de 28-jarige in te voegen. Hij sneed hierbij de 28-jarige, die daardoor moest remmen en uitwijken naar rechts, waarbij ze tegen de rechts gelegen vangrail reed. Ze kwam met de schrik vrij. Eenmaal thuis ontdekte ze dat haar auto schade had opgelopen. De vrachtwagen had haar auto bij het invoegen toch geraakt aan de linker voorzijde.De 28-jarige verklaarde dat achter haar een automobiliste had gereden, die ruimte vrij had gehouden voor de vrachtwagen om in te voegen. De politie roept deze automobiliste, een vrouw van middelbare leeftijd, en eventuele andere getuigen op zich te melden.

Rijden onder invloed
03-040135
Almelo Berkelstraat
Donderdag 27 maart 22.15 uur
Bij de politie werd gevaarlijk verkeersgedrag door een automobilist, zoals risicovol inhalen, gemeld. Tijdens controle van deze automobilist, een 29-jarige Almeloër, werd alcoholgebruik geconstateerd. Hij werd daarop aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,62 o/oo. Zijn rijbewijs werd ingenomen en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-040169
Rijssen Enterstraat
Vrijdag 28 maart 00.45 uur
Tijdens controle werd bij een 24-jarige automobilist uit Notter alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,14 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 5 uur en een transactie.

Rijden onder invloed
03-040178
Almelo Grotestraat
Vrijdag 28 maart 01.45 uur
Tijdens controle werd bij een 33-jarige automobilist uit Almelo alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,97 o/oo. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aangehouden op gestolen fiets
03-039878
Almelo Troelstralaan
Donderdag 27 maart 15.20 uur
Bij de politie werd gemeld dat zojuist een fiets was gestolen en dat daar een man op was weggefietst. Door medewerkers stadstoezicht werd deze persoon herkend, waarop de politie hem bij zijn woning opzocht. Daar werd door familie de bedoelde fiets overhandigd als zijnde gevonden. Kort daarop kwam de verdachte, een 23-jarige Almeloër er bij staan en bevestigde dat hij de fiets had gevonden. De fiets bleek echter kort daarvoor gestolen vanaf de Koornmarkt in Almelo en eigendom van een 67-jarige Bornse. De verdachte werd daarop aangehouden. De verdachte betreft een veelpleger en is derhalve ingesloten ter voorgeleiding.

Eenzijdig verkeersongeval met letsel 03-039638
Deurningen A1 Veelsveld
Donderdag 27 maart 06.00 uur
Een 34-jarige automobilist uit Oldenzaal is door onbekende oorzaak van de weg geraakt en over de kop geslagen. Hij werd met nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht..

Aanrijding met letsel
03-040224
Rijssen kruising Hogepad / Haarstraat Vrijdag 28 maart 08.15 uur
Een 11-jarige fietser reed op zijn fiets over de Haarstraat en wilde via de voetgangersoversteekplaats de rijbaan van het Hogepad/Haarstraat oversteken. Hij zag wel een auto naderen, maar dacht dat hij wel voorrang zou krijgen. De 58-jarige automobiliste uit Kloosterhaar kon een aanrijding met de fietser niet meer voorkomen. De jongen werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanhouding wegens bedreiging politiemensen 03-039991
Vroomshoop Julianastraat
Vrijdag 28 maart 06.30 uur
Een politiepatrouille wilde op donderdag 27 maart rond 14.15 uur op de Hammerweg een automobilist aanspreken omdat hij geen gordel droeg. Zij volgden de automobilist die zijn auto in de Julianastraat parkeerde en aldaar een woning binnen ging. Nadat de automobilist even later de woning weer uitkwam en naar de auto liep, spraken de agenten hem aan. Daarop nam de automobilist, een 26-jarige man uit Vroomshoop een dreigende houding aan en bedreigde de agenten met de dood. Ondanks herhaalde waarschuwingen van de politiemensen kalmeerde de verdachte niet. Er kwamen meerdere personen bij die zich ermee gingen bemoeien. Om escalatie te voorkomen zijn de politiemensen weggegaan.Op vrijdagochtend werd de verdachte wegens bedreiging in zijn woning aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.