Gemeente Enschede

Besluitenlijst van Burgemeester en Wethouders van dinsdag 25 maart 2003

Aanwezig:

E. Helder (loco), A.H.P. van Gils, J.H.A. Goudt, R.W. Bleker, A. Le Loux, J. Hassink en T.H.D. de Weger.

Afwezig:

J.H.H. Mans

Vaststellen besluitenlijst van 18 maart 2003
Cf., met dien verstande B3: Cf., diverse redactionele aanpassingen.

Vaststellen memorandum laatste B&W-agenda

Besluit:

Cf.

A 1

DSOB / com

raadsvoorstel programmabegroting: beschikbaar stellen promotiebudget binnenstad

Voorstel:

De Raad voor te stellen:
1. Voor promotie van de binnenstad in 2003 een budget beschikbaar te stellen van 213.100,00.
2. Dit budget te dekken uit de post "Binnenstadcommunicatie", punt nummer 30 uit de programmabegroting 2003- 2006 en dit bedrag te ontrekken aan de reserve verbeteren stad.
3. Dit budget toe te voegen aan de reeds toegekende promotiegelden ( 136.500,00) uit het budget Mentale Bereikbaarheid en 45.000,00 uit het krediet Binnenstad Integraal) en deze middelen alloceren bij de afdeling Communicatie van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer.
4. De hieruit voortvloeiende wijzigingen aanbrengen in de gemeentebegroting 2003.
5. Het promotiebudget inzetten voor de uitvoering van het "Concept Promotieplan Centrum Enschede 2003".

Besluit:

Cf.

B 1

DSOB/ pbe

uitgangspunten en ontwikkeling reserve parkeerbedrijf

Voorstel:

De Raad voor te stellen:
1. Vaststellen van de beleidsmatige uitgangspunten die ten grondslag liggen aan de meerjaren prognose parkeerbedrijf. 2. Besluiten de tarieven voor het straatparkeren per 1 april 2004 te verhogen tot 0,20 per 7 minuten ( 1,71 per uur) voor de A zone respectievelijk
0,20 per 14 minuten ( 0,85 per uur) voor de B zone. 3. Instemmen met de meerjaren prognose parkeerbedrijf op basis van de uitgangspunten zoals hierboven in de punten 1 zijn aangegeven. 4. Samenvoegen van het risicofonds parkeergarage en de reserve parkeerbedrijf tot één parkeerreserve met daarin drie subreserves. 5. Met ingang van 2004 te stoppen met de jaarlijkse winstafdracht aan de algemene middelen; groot 681.000,00, tot het moment dat er daadwerkelijk weer sprake is van een positieve reserve parkeerbedrijf (naar verwachting rond 2010). 6. Uit de rekeninguitkomsten 2001 en 2002 een bedrag ad 4,4 miljoen toe te voegen aan de reserve parkeerbedrijf. 7. De gemeentebegroting 2003 dienovereenkomstig te wijzigen.

Besluit:

Cf., enige redactionele aanpassingen.

B 2

CS

heroverwegingen

Voorstel:

De Raad voor te stellen:
1. Kennis te nemen van de heroverwegingen.
2. De heroverwegingsposten vast te stellen.
3. De onderzoekspunten vast te stellen.

Besluit:

Cf., enige redactionele aanpassingen.

B 3

BAZ / bel

uitbesteding taxatiewerkzaamheden uitvoering Wet woz

Voorstel:

De taxatiewerkzaamheden van de volgende categorie objecten als volgt aan te besteden:
1. Agrarische objecten te gunnen aan taxatiebureau Taxon voor een bedrag van 17.137,80.
2. Courante niet- woningen te gunnen aan taxatiebureau Taxon voor een bedrag van 115.288,68.
3. Niet courante objecten te gunnen aan taxatiebureau Kafi voor een bedrag van 69.189,83.

Besluit:

Cf.

C 1

DSOB/ gb

rechtshandelingen

Voorstel:
1. Aankoop van twee percelen grond gelegen aan de Wesselerweg. 2. Aankoop van een perceel grond met opstallen, gelegen aan de Ribbeltsweg 6 en de Oosterstraat 48.
3. Verkoop van een perceel grond achter Clara Peeterslaan 4. 4. Verkoop van twee percelen grond gelegen aan de Schipholtstraat. 5. Verkoop van een perceel grond met opstallen gelegen aan de Kottendijk 42 (projectbureau Wederopbouw is akkoord). 6. Ruiling van gronden nabij de Winterhaarweg. 7. Verkoop van percelen bouwterrein met aanliggende grond, gelegen in het bestemmingsplan De Eschmarke (deelgebied Oikos, fase III) aan de Stentorlaan.

Besluit:

Cf.

C 2

DSOB

subsidieverzoeken budget aanpassing bestaande woningvoorraad ten behoeve van ouderen

Voorstel:
1. Ten laste van het budget aanpassingen bestaande woningvoorraad voor ouderen de volgende bedragen beschikbaar te stellen:


* 1000,00 aan de Vereniging Eigenaren Bentrotstraat 2 tot en met 24, voor het verbeteren van de toegankelijkheid en veiligheid van het complex aan de Bentrotstraat.


* 1.000,00 aan de Bewonerscommissie "De Merelhof" (Espoortstraat 257), voor het verbeteren van de toegankelijkheid van dit complex middels het plaatsen van een stoeltjeslift ten behoeve van de bereikbaarheid van de bergingen voor mindervaliden.


* 75.000,00 aan de Vereniging van Eigenaars / bewoners Park de Kotten flat G, voor het verbeteren van de toegankelijkheid van deze flat middels het plaatsen van liften in de drie traphuizen.

2. Instemmen met het verzoek van de R.K. Woningstichting Ons Huis, om het resterende subsidiebedrag groot 106.569,00 van de beschikking d.d. 10 januari 2000, terug te hevelen naar het project Het Achtervoort, vanwege het niet haalbaar zijn van project Nassauborgh.
3. 59.134,00 over te hevelen naar het budget voor 2003.

Besluit:

Cf., advies CS niet overgenomen.

D1

DMO

raadsvoorstel Muziekkwartier

Voorstel:

De Raad voor te stellen:
1. In te stemmen met bijbehorend raadsvoorstel.

Besluit:

Cf., enige redactionele aanpassingen.

D 2

DMO

subsidieaanvraag Cross-linx3

Voorstel:
1. De subsidieaanvraag van Podium Twente gedeeltelijk te honoreren en een subsidie te verlenen voor Cross-linx3 ter hoogte van 15% van de werkelijke kosten tot een maximum van 10.000,00. 2. Dit bedrag ten laste te leggen van het budget culturele doeleinden (product 360406).

Besluit:

Cf.

D/ B 3

BAZ/ FB

ICT werkplek apparatuur

Voorstel:
1. In te stemmen met de verwerving van de computerfaciliteiten en de installatie ervan ten behoeve van 200 werkplekken. 2. Het benodigde bedrag hiervoor van 432.000,00 te ontrekken aan de reserves vervanging ICT.
3. De dienst BAZ machtigen tot het doen van deze uitgaven, vooruitlopend op de besluitvorming over het totaal van de reserve vervangingen ICT de Gemeenteraad.

Besluit:

Cf.

E 2

DMO

richtinggevende uitgangspunten Werk (reïntegratie en gesubsidieerde arbeid) en Inkomen (Abw) in vervolg op de discussie met de leden van de economische commissie over de "Blauwe Nota Werk en Inkomen"

Voorstel:
1. Instemmen met de richtinggevende uitgangspunten voor het beleidsterrein Werk en Inkomen, in vervolg op de discussie in de Economische Commissie. Deze uitgangspunten zullen als basis dienen voor het meerjarig strategisch beleidsplan "Werk en Inkomen 2003- 2006" dat in juni aan de gemeenteraad zal worden aangeboden. 2. Ermee instemmen om de in deze nota genoemde uitgangspunten voor gesubsidieerde arbeid (WIW- en ID banen) reeds nu al te communiceren met het "werkveld".

Besluit:

Cf., enige redactionele aanpassingen.

F 1

DSOB / ro

ongegrond verklaren bezwaarschrift Anex Vastgoed

Voorstel:

De Raad voor te stellen:
1. Met overneming van het door de Commissie voor Bezwaar en Beroep uitgebrachte advies, het door Van den Brink & Luttikhuis Advocaten en belastingsadviseurs namens Anex Vastgoed B.V. ingediende bezwaarschrift tegen het raadsbesluit van 9 september 2002 ongegrond te verklaren en het raadsbesluit van 9 september 2002, waarbij het verzoek van schadevergoeding op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening is afgewezen, in stand te laten.

Besluit:

Cf.

F 2

DSOB/ ro

ongegrond verklaren bezwaarschrift de heer Meijerink

Voorstel:

De Raad voor te stellen:
1. Met overneming van het advies van de Commissie voor Bezwaar en Beroep de dato 16 december 2002, het door bureau Takkenkamp namens de heer Meijerink ingediende bezwaarschrift tegen het raadsbesluit van 9 september 2002 ongegrond te verklaren en het raadsbesluit van 9 september 2002, waarbij het verzoek om schadevergoeding op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening is afgewezen, in stand te laten.

Besluit:

Cf.

F 3

DSOB / bp

toekennen schadevergoeding ex. artikel 49 WRO met betrekking tot Boekelosestraat 311

Voorstel:
1. Kennis te nemen van de rapportage met advies van de Schadebeoordelingscommissie naar aanleiding van het verzoek ex. artikel 49 WRO van de heer J.G.J. Roesink inzake de woonboerderij Boekelosestraat 311 te Boekelo. in verband met de bepalingen van het bestemmingsplan "De Groote Plooy" en de overwegingen en conclusie de uwe te maken.

De Raad voor te stellen:

1. De heer J.G.J. Roesink een schadevergoeding van 4.550,00 toe te kennen op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening wegens waardedaling van zijn woonboerderij Boekelosestraat 311 te Boekelo als gevolg van de inwerkingtreding van de bepalingen van het bestemmingsplan "De Groote Plooy" overeenkomstig het advies van de Schadebeoordelingscommissie Enschede.
2. De hieruitvoort vloeiende kosten ten laste te brengen van de grondexploitatie van de "Groote Plooy".

Besluit:

Cf.

F 4

DSOB/ bp

afwijzing verzoek schadevergoeding ex artikel 49 WRO met betrekking tot Boekelosestraat 160

Voorstel:
1. Kennisnemen van de rapportage met advies van de Schadebeoordelingscommissie naar aanleiding van het verzoek ex. artikel 49 van de WRO van mevrouw E.M.A. Huijsman met betrekking tot haar woning Boekelosestraat 160 te Boekelo in verband met de bepalingen van het bestemmingsplan "Groote Plooy" en de overwegingen en de conclusie de uwe te maken.

De Raad voor te stellen:

2. Het verzoek af te wijzen op grond van het advies van de Schadebeoordelingscommissie Enschede, omdat de schade ten gevolge van de bepalingen van het bestemmingsplan "De Groote Plooy", anderszins is vergoed.

Besluit:

Cf.

F 5

DSOB/ ro

aanlegvoorschriften voor het kappen van bomen in het buitengebied

Voorstel:
1. Voor het kappen van bomen in het buitengebied niet langer een aanlegvergunning te eisen, met uitzondering van bomen op gronden met de bestemming natuurgebied.
2. De hierop betrekking hebbende herziening van het bestemmingsplan Buitengebied vrijgeven voor inspraak.

Besluit:

Cf.

F 6

DSOB

treffen voorzieningen kantine Wethouder Horstman Sportpark 5

Voorstel:
1. TVV Enschede, als eigenaar van de kantine op het Wethouder Horstman Sportpark 5, achteraf aan te schrijven over te gaan tot het treffen van voorzieningen, dan wel sloop van de kantine.

Besluit:

Cf.

F 7

DSOB

besluit opleggen onder dwangsom Nijvo Bouwmaterialen Groothandel Hengelosestraat 302

Voorstel:
1. Conform bijbehorende conceptbrief Nijvo Bouwmaterialen Groothandel berichten dat, in verband met het handelen in strijd met een voorschrift behorend bij het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer, een last onder dwangsom wordt opgelegd.

Besluit:

Cf.

G 1

CS

aanwijzing toezichthouders

Voorstel:
1. Aanwijzen als ambtenaren belast met het toezicht als bedoeld in artikel 30w, tweede lid van de Wet op de kansspelen: de chef van de Afdeling Bijzondere Taken van het District Zuid- Twente van de Regiopolitie Twente, alsmede de onder zijn bevelen werkzame ambtenaren van het Bureau Bijzondere wetten. 2. Aanwijzen als ambtenaren belast met het toezicht als bedoeld in artikel 6.2 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Enschede: de chefs van de Afdelingen Centrum, Noord, Oost, Zuid en West van het District Zuid- Twente van de Regiopolitie Twente, alsmede de onder hun bevelen werkzame ambtenaren die de functie van teamchef of de functie van wijkagent vervullen.

Besluit:

Cf.