Gemeente Woudenberg


Geen raadplegend referendum

De gemeenteraad van Woudenberg heeft in zijn vergadering van 27 maart 2003 unaniem gekozen om géén raadplegend referendum te houden als onderdeel van de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van de gemeente Woudenberg.

In de zogenoemde profielschetsvergadering overlegde de gemeenteraad van Woudenberg met de commissaris van de Koningin in Utrecht, mr B. Staal, over het profiel van de nieuw te benoemen burgemeester voor de Utrechtse gemeente.
De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester biedt de mogelijkheid om door middel van een raadplegend referendum de mening van de bevolking te peilen. De gemeenteraad dient zich over deze mogelijkheid uit te spreken. De gemeenteraad van Woudenberg is unaniem van mening, dat een referendum niet behoeft te worden gehouden.

Procedure
Tijdens de raadsvergadering is ook de vertrouwenscommissie benoemd. De vertrouwenscommissie bestaat uit de zes fractievoorzitters. De commissie nodigt de door de commissaris van de Koningin geselecteerde kandidaten uit voor een gesprek en bereidt de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor. De aanbeveling wordt officieel vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 26 juni 2003 en bestaat uit twee kandidaten. Naar verwachting kan medio augustus 2003 de nieuwe burgemeester van Woudenberg door de Kroon worden benoemd.
De profielschets ligt ter inzage in het gemeentehuis van Woudenberg en is te lezen op de internetsite van de gemeente, www.woudenberg.net